Társoldalunk:

A francia kapitány nem boldog, de elégedett a magyarok elleni döntetlennel

2021.06.19. 20:22

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meglepően elégedetten nyilatkozott a magyar válogatott elleni 1-1-es döntetlent követően a L'Equipe című francia sportlapnak.

A magyar csapat Fiola Attila góljával az első félidő közepén megszerezte a vezetést, majd Antoine Griezmann egyenlített ki a második félidőben, így a világbajnok csak egy pontot szerzett és négy ponttal várhatja az utolsó fordulót, a címvédő Portugália ellen. Bár a mieink ellen minden ellenfél győzelemmel és három ponttal számolt, a vb-címvédő szövetségi kapitánya mégsem szomorkodott a meccs után.

"Ha azt mondom, hogy megzavart bennünket a telt házas szurkolás, az olyan, mintha kifogást keresnék. Az tény, hogy a magyar csapat az év mérkőzését játszotta, az eredmény alakulása pedig csak még több energiát szabadított fel. Mindezek ellenére voltak helyzeteink az első félidőben is, kár, hogy kihagytuk azokat" – mondta Didier Deschamps a L'Equipe sportlapnak.

Didier Deschamps  nem látja tragédiának a mieink elleni döntetlentForrás: AFP/Franck Fife

"Rúghattunk volna több gólt, de így is elégedett vagyok. Nem boldog vagyok, csak elégedett. Szereztünk egy pontot, a saját kezünkben van a sorsunk az utolsó forduló előtt" – mondta a francia kapitány a címvédő portugálok elleni meccsre utalva. 

Deschamps szerint nem a játékosok egyénieskedése miatt játszottak döntetlent ellenünk. 

"Voltak jobb és rosszabb időszakaink a meccsben. Az egyéni megoldások a játék részét jelentik, de persze én lehet, hogy másként látom ezt, mint ön" – szúrt oda Deschamps az újságírónak. 

Az utolsó fordulóra előretekintve Deschamps egyáltalán nem izgul, meglátása szerint elég mély a francia keret ahhoz, hogy kellően pihent csapatot tudjon pályára küldeni a München komoly vereségbe belefutó Cristiano Ronaldóék ellen.