Társoldalunk:

A spanyol válogatott középpályás szerint kevesebb a varázslat a focipályákon

2021.06.19. 13:28

A spanyol válogatott és a Liverpool csapatának középpályása, Thiago Alcantara szerint manapság már sokkal kevesebb csodálatos pillanatot láthatnak a nézők a focipályákon. Szerinte a játékosok mindent sokkal gyorsabban tudnak már megcsinálni a pályán, de kevesebb a csel és a fantázia a játékban. 

A spanyol válogatott Thiago Alcantárával interjút készített a The Guardian, amiben többféle dologról kérdezték a Liverpool játékosát. 

Manapság már sokkal gyorsabb és fizikálisabb a futball. Kevesebb varázslatos pillanatot és fantáziát lehet látni a pályákon - mondta el a spanyol játékos. Szerinte már mindenki csak fut, és alig cseleznek a játékosok. A focisták mindenben fejlődtek, de sok játékos egyszerűen eltűnik a süllyesztőben. 

A spanyol középpályás egy kiváló focistaForrás: AFP/Thanassis Stavrakis


Ha nem vagy elég gyors lábbal, akkor fejben kell gyorsabban gondolkodnod. Ahogy az életben, a futballban is minden folyamatosan változik - nyilatkozta a The Guardiannak a spanyol válogatott játékos. A Liverpool játékosa a videóbíróról is ejtett pár szót. Alapvetően én régivágású játékos vagyok, és utálom a modern focit. A videóbíró használatával is csak félig-meddig értek egyet. A játékosok és a bírók is elkövetnek hibákat a meccseken. A múltban több legendás pillanat nem létezhetne, ha a videóbíró miatt eltörölték volna őket. Ha félpályáról szerzel egy gólt, akkor mindig izgulnod kell, hogy a támadás során nem történt-e valami szabálytalanság, ami miatt visszavonják a találatot. A videóbíró a játék véletlenszerűségének a szépségét veszi el - mondta el Alcantara.