Társoldalunk:

Egy fontos mutatóban az NB I a spanyol bajnoksággal egy szinten van az Eb-n

2021.06.20. 09:11

Az Európa-bajnokság eddigi gólszerzőinek megoszlása alapján a Serie A és a Juventus játékosairól szólt a csoportkör első két fordulója.

A Gazzetta Dello Sport gyűjtéséből is jól látszik, hogy az olasz futball jó pár éve már nem csak a védekezésről szól. A Serie A 2020-21-es szezonjának gólátlaga 3,06 volt, amivel kiemelkedett az európai topbajnokságok közül.

Európa legkiválóbb támadói közül jó néhányan Olaszországban futballoznak, és kiváló formában érkeztek az Európa-bajnokságra. 18 gólt szereztek a csoportkör első két fordulójának 24 mérkőzésén, amivel minden más ligát megelőznek.

Az Európa-bajnokság eddigi góljainak megoszlása a bajnokságok, illetve a klubok közöttForrás: Gazzetta Dello Sport

Kiemelkedik még a Bundesliga és a Premier League, a Serie A-val kiegészülve csupán ez a három bajnokság volt képes kettőnél több góllal kivenni a részét az eddigi 55 találatból. Ez valamennyire alátámasztja azt a korábbi állításunkat is, mi szerint a La Liga már csak negyedik erő a topligák között.

Az egyetlen gólt pont Antoine Griezmann lőtte a Spanyolországban játszó futballisták közül. Pechünkre pont a Magyarország elleni szombati találkozón tette azt. Az 1-1-re véget érő összecsapáson született meg az eddigi egyetlen NB I-es gól is, amit Fiola Attila rúgott, talpra ugrasztva egy egész országot.

A Juventus és az Inter, az olasz futball három legpatinásabb klubja közül kettő található a csapatok összevetésében az első két pozícióban.