Társoldalunk:

Őrültségre készülnek az angol focisták, ha megnyerik az Eb-t

2021.06.20. 22:45

Az angol labdarúgó-válogatott fiatal sztárja, Phil Foden szerint a csapat összes játékosa hozzá hasonlóan szőkére festeti majd a haját, amennyiben Anglia megnyeri az Európa-bajnokságot.

A The Guardian megírta, hogy a Manchester City játékosa számára csapattársa, Sergio Agüero - aki korábban szintén szőke hajra váltott - adta az inspirációt, és bízik abban, hogy az Eb után az összes angol válogatott kerettag szőkére festett frizurával mehet majd a nyári szünetre.

Az 1998-as vb-n a román válogatott játékosai is meghúzták ezt a lépést, és mindannyian hidrogénszőke hajjal léptek pályára a tornán.

Mondtam a srácoknak, hogyha megnyerjük az Eb-t, mindenkinek ugyanolyan frizurát kell csináltatnia, mint az enyém, és ők belementek a dologba. Remélem, hogy mi nyerünk és akkor ez valóra válik majd. Románia is megcsinálta ezt annak idején, szóval vicces lenne, ha mindannyian ugyanolyan hajviselettel állnánk elő" - mondta Foden.

Phil Foden szőkére festett hajjal játszik az Eb-nForrás: AFP/Frank Augstein

A 21 éves futballista szerint csak a véletlen műve, hogy ahhoz hasonló frizurát csináltatott magának, mint amilyen az angolok legendás középpályásának, Paul Gascoigne-nak volt az 1996-os Európa-bajnokságon. "A saját ötletem volt a dolog, de az emberek ráugrottak a témára, és mást láttak bele" - magyarázta Foden.

Tetszett Agüero hajviselete, ezért arra gondoltam, hogy én is befestetem. Később rájöttem, hogy még világosabb szőkét szeretnék, ezért szóltam a fodrászomnak, hogy változtassunk rajta" - árulta el frizurájának titkait az angol focista.