Társoldalunk:

Ha legyőzi a németeket, biztosan továbbjut a csoportból a magyar válogatott

2021.06.21. 23:33

Az Európa-bajnokság harmadik csoportkörének hétfői mérkőzései nem csak a biztosan továbbjutó Ausztria, Dánia és Svájc számára alakultak kedvezően, de a magyar válogatott számára is megteremtette a nyolcaddöntőbe jutás esélyét.

Azt eddig is tudtuk, hogy, ha a magyar válogatott szerdán Münchenben legyőzi Németországot, akkor négy ponttal jó eséllyel ott lehet a legjobb 16 között, ahogy ott volt öt évvel ezelőtt Franciaországban is. Az eredmények azonban még a vártnál is kedvezőbben alakultak a mieink számára.

Miután Ausztria 1-0-ra legyőzte Ukrajnát, utóbbi három ponttal zárt a C csoport harmadik helyén, ahogy a finnek is tettek a B csoportban, miután 2-0-ra kikaptak Belgiumtól. Így már bizosan van két három pontos csapat, azaz nem kérdés, hogy egy győzelemmel megelőzhetjük őket – köszönhetően a világbajnok franciák elleni döntetlennel szerzett egy pontunknak – ez pedig nyolcaddöntős szereplést jelent.

Nagy Ádám (8) és a magyar válogatott most már pontosan látja maga előtt a céltFotó: Csudai Sándor - Origo

Amennyiben az osztrák és az ukránok döntetlent játszottak volna, illetve, ha a dánok és a belgák sem nyernek, akkor nekünk több góllal kellett volna nyernünk Münchenben, így viszont bármilyen arányú győzelem biztos továbbjutást ér a mieinknek.