Társoldalunk:

Cristiano Ronaldo 15 másodpercen belül futott le 95 métert a gólja előtt - videó

2021.06.21. 11:39

Hihetetlen sprintet vágott le Cristiano Ronaldo a németeknek lőtt gólja előtt az Európa-bajnokságon, ugyanis az ötszörös aranylabdás sztár 15 másodpercen belül futotta át a pályát.

Az F csoport szombat esti meccsén a németek végeztek el szögletet, a beadást Ronaldo a portugál ötösről kifejelte, majd nekiiramodott, és 14,5 másodperc alatt 95 métert futva a német kapuba rúgta a Jotától kapott labdát, megszerezve a vezetést Portugáliának. A sprint közben 34 km/óra volt a csúcssebessége.  A meccset végül a németek nyerték 4–2-re – derül ki az M4 Sport videójából.

A videót a linkre kattintva tudja megnézni!

Cristiano Ronaldo 36 évesen is elképesztő formában vanForrás: Getty Images/Kai Pfaffenbach

A 36 éves támadónak ez volt a harmadik gólja az idei Eb-n, ezzel tovább javította rekordját, már 12 találattal minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője. Ronaldo a kontinensviadal előtt még holtversenyben állt az élen Michel Platinivel, ám míg a francia legenda kilenc gólját egyetlen tornán, az 1984-esen érte el, Ronaldo rekordot jelentő ötödik Eb-jén szerepel és szerez gólt.

Érdekesség, hogy a tavaly augusztusi országos bajnokságon Máté Tamás 10.54, míg Kozák Luca 11.64 másodperccel nyerte meg a 100 méteres síkfutás döntőjét – rajtgépből, futópályán, igaz, öt méterrel többet futva.