Társoldalunk:

Az UEFA betiltotta a müncheni stadion szivárványszínű kivilágítását

2021.06.21. 21:52

Az UEFA megtiltotta, hogy a müncheni Allianz Aréna szivárványszínben világítson szerda este a Németország-Magyarország labdarúgó Eb-mérkőzésen. A hírről elsőként a Bild című lap számolt be hétfőn este.

A német lap arról írt, hogy az UEFA szerint az Európa-bajnokság alatt csakis nemzeti színekben világíthatnak a stadionok, ezért semmilyen körülmények között nem engedélyezi azt, hogy a létesítményt szivárványszínekben világítsák ki. 

Jens Grittner, a német szövetség sajtósa azt nyilatkozta, hogy az UEFA ragaszkodott ahhoz, hogy az Európa-bajnokság ideje alatt a stadionok egységes kivilágításban nézzenek ki, ezért sem engedélyezték az ettől való eltérést. 

A német Bild című újság ezzel nem érte be. A cikk végén a szerkesztő megjegyezte: ha az UEFA nem engedélyezi a szivárványos kivilágítást, akkor a német játékosoknak és a szurkolóknak kell elhelyezni ezt a jelképet a stadionon belül.

A müncheni önkormányzat korábban arra szólított fel, hogy az Allianz Arénát a meccs napján, azaz június 23-án mindenképpen szivárványszínben kell kivilágitani. Mindezt azért, mert a magyar parlament június 15-én elfogadta a pedofilellenes törvényt.