Társoldalunk:

Jól védekező, harcos magyar csapatra számítanak a német focisták

2021.06.21. 15:54

A magyar válogatott ellen szerdán 21 órától az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, Münchenben pályára lépő német válogatott két játékosa, Leon Goretzka és Marcel Halstenberg egyaránt elismerően nyilatkozott a mieinkről.

Míg a hétfői német lapok nem éppen hízelgően írtak az övéik ellen Münchenben pályára lépő magyar csapatról, addig a hullámzó formája ellenére továbbra is a torna esélyesei közé tartozó német válogatott két játékosa is lényegesen sportszerűbben fogalmazta meg várakozásait a szerdai meccsel kapcsolatban.

"Messze a legnehezebb csoport a miénk, és ez a magyar csapat miatt is van. A legfontosabb, hogy fel tudjuk törni a védelmüket. Rendkívül elszántak vagyunk, hogy megtaláljuk ennek a módját, egyértelműen győzni akarunk. Portugália ellen megtettük az első lépést a helyes irányba, öröm volt látni, hogy milyen eufóriát váltott ki a győzelmünk" – mondta a Bayern München középpályása, Leon Goretzka, aki az említett szombati mérkőzésen kiválóan játszott Cristiano Ronaldóék ellen.

Leon Goretzka nagyszerűen játszott a címvédő portugálok elleni szombati mérkőzésenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Ralf Ibing/firo Sportphoto/Ralf Ibing

Az első nagy tornáján résztvevő Marcel Halstenberg sem számít könnyű mérkőzésre.

"Szerdán egy másfajta kihívás vár ránk. Egy jó és kemény csapat vár ránk, amelyik ellen gólratörően kell játszanunk. Jól fel fogunk készülni, és igyekszünk őket megroppantani. De egyáltalán nem lesz könnyű meccs, mert a magyar egy jól összerakott és remekül védekező csapat. Mindegy milyen kezdővel állunk fel, a saját játékunkat kell játszanunk, csakis akkor lehetünk sikeresek, és nyerhetjük meg a mérkőzést" – mondta Halstenberg, aki az RB Leipzig játékosaként kiválóan ismeri két lipcsei csapattársát, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt.