Társoldalunk:

A világbajnoki ezüstérmes francia védő elmondta, hogy szerinte mivel sikerült a magyar csapatnak meglepnie a vb-győztes franciákat

2021.06.21. 11:13

A vb-ezüstérmes francia védő, William Gallas szerint a magyar válogatott megmutatta, hogy hatalmas szívvel játszva eltüntetni a tudásbeli különbséget.

A Nemzeti Sportnak adott interjújában a 43 éves William Gallas elmondta, hogy nagyon meglepte az, amit a magyar-francia meccsen látott. Ha csak a tudás döntött volna, valószínűleg Franciaország nyer, ám a magyar csapat megmutatta, hogy szívvel-lélekkel és szenvedéllyel kell játszani a futballt. Nagyon tetszett, amit a magyaroktól láttam  - mondta el a 2006-ban vb-ezüstérmet nyert védő.

Gallas dicsérte a magyarokatForrás: Sputnik via AFP/Alexei Danichev

A francia játékos szerint elképesztő hangulatot teremtettek a szurkolók, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen remek eredményt érjen el a magyar válogatott.  Kánikula volt, ám az összes játékosnak meg kellett küzdenie vele. Az ehhez hasonló időjárás tényleg nehezítő körülmény a labdarúgásban, de a hazai csapat elszántsága nagyobb volt, mint a meleg  - mondta el Gallas azzal kapcsolatban, hogy a franciák a hőségre panaszkodtak. 

Gallas nagyon dicsérte a magyar szövetségi kapitányt, Marco Rossit is. Nagyszerű taktikát választott a franciák ellen, szerkezetileg remekül felépítette csapatát. Persze, kellenek a jó egyéni teljesítmények is, ám úgy láttam, hogy a magyaroknál az egész gárda remekül mozog együtt, az összes csapatrész tudta a feladatát. Nem féltek Kylian Mbappétól sem, aki nagyon gyors futballista, de nem volt üres területe, mert a magyarok nem hagytak neki  - mondta el Gallas.