Társoldalunk:

Az osztrákok sztárjátékosa szerint bármi megtörténhet az Olaszország elleni nyolcaddöntőben

2021.06.22. 07:34

Az osztrák labdarúgó válogatott története során először került be az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszába. A csapat felfokozott hangulatban van az Olaszország elleni nyolcaddöntő előtt, de a válogatott sztárja, David Alaba szerint ezzel még nem ért véget számukra a torna, mivel a futballban minden lehetséges.

Ausztria történelmi sikert ért el Ukrajna legyőzésével, mivel az osztrák fociválogatott előszőr szerepelhet egy Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában. A csapat sztárja, David Alaba nagyon bizakodó az olaszok elleni nyolcaddöntő előtt - derül ki a Kicker oldaláról

Az osztrákok edzője, Franco Foda néhány taktikai húzásának köszönhetően győzték le az ukrán válogatottat. David Alaba nem a védelem közepén, hanem a bal oldalon segítette a labdakihozatalokat, és ez döntőnek bizonyult a meccsen. A Hoffenheim középpályása, Florian Grillitsch is előretolva játszhatott az ukránok ellen, és az osztrák játékost az UEFA a meccs emberének választotta. 

David Alaba bizakodó az olaszok elleni meccs előttForrás: AFP/Marko Djurica

Ausztria válogattja előtt most nagyon nehéz feladat áll, mivel az eddig százszázalékos teljesítményt nyújtó Olaszország lesz az ellenfél a nyolcaddöntőben. Az osztrákok sztárjátékosa, David Alaba azonban nem aggódik. Láttuk, hogy milyen jó játékot nyújtottak az olaszok a csoportkörben. Óriási, hogy ellenük léphetünk pályára a Wembley Stadionban. Azért vagyunk itt, hogy tovább álmodjunk, és azt gondolom, hogy a futballban minden megtörténhet - nyilatkozta a 29 éves játékos.