Társoldalunk:

A német sztárfocista szerint a magyar válogatott figyelemre méltó teljesítményt nyújt

2021.06.22. 09:52

A Bayern München és a német válogatott sztárja, Leon Goretzka a combsérülése miatt a franciák ellen (0-1) még nem állhatott Joachim Löw rendelkezésére, ám a Portugália elleni 4-2-s siker alkalmával csereként már pályára lépett. A hírek szerint egyre jobb formában van a klasszis játékos, aki a magyar válogatott ellen a kezdőcsapatban kaphat már helyet.

Az Eb-n a portugálok ellen debütáló Goretzka előtt a sérülések nyithatják meg a kaput a kezdőcsapatban. A Bayern játékosa elárulta, hogy reménykedik Thomas Müller felépülésében a meccsig, mivel nagyon fontos a csapat számára, de készen áll a bizonyításra.

„Thomas helyzete a csapatban alapvetően hasonló az enyémhez" – mondta Goretzka a Kickernek, aki hozzátette, jól döntöttek, hogy nem siettették el a visszatérést.

„Meg voltam győződve arról, hogy az Európa-bajnokságon nagy utat fogunk megtenni, így helyes volt két-három plusz napot dolgozni a felépülésem érdekében. Az Eb most valóban elindulhat számomra."

Goretzka a magyarok elleni meccsen bizonyítaná, hogy nem a levegőbe beszél.

Leon Goretzka bízik a magyarok elleni sikerbenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini

„Tisztában vagyunk a helyzetünkkel. Nem a többi meccs alakulását akarjuk nézni, hanem a sajátunkat akarjuk megnyerni."

A játékos szerint az első két forduló egyértelművé tette, hogy az F csoport „kívülállóját" nem szabad lebecsülni.

"Messze a legnehezebb csoport a miénk, Magyarország kétszer is nagyon jól nézett ki a világklasszis csapatokkal szemben. Figyelemre méltó teljesítményt és védekezést mutattak, amelyet először fel kell majd törni a sikerhez."

Goretzka hozzátette, hogy a Portugália elleni siker után a stadionban olyan érzés volt, mintha másfél nehéz év után visszatért volna az eufória, a szurkolók mögöttük állnak, és most Németország inkább a 82 millió fociedző országa, mintsem a 82 millió virológusé. A magyarok elleni csoportdöntőn pedig azon lesznek, hogy ez így is maradjon.