Társoldalunk:

Eriksen azonnal üzenetet küldött a csapattársainak a dánok Eb-sikere után

2021.06.22. 07:27

Dánia nagyon simán, 4-1-re legyőzte az orosz csapatot, így második helyen végzett a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában és bejutott a nyolcaddöntőbe. A mérkőzést követően a finnek elleni Eb-meccsen a pályán újraélesztett Christian Eriksen azonnal üzenetet küldött a csapattársainak.

Christian Eriksen már nem lehet ott a csapattal az Európa-bajnokság, miután az Inter sztárjának megállt a szíve a Finnország elleni találkozón, újra kellett éleszteni, később pedig szívritmus-szabályozót ültettek be neki.

A bt.dk beszámolója szerint azonban Eriksen a csapat mellett áll, nyomon követi a dánok szereplését, és az Oroszország elleni 4-1-es győzelem után üzenetet küldött csapattársainak. 

„Christian azonnal írt nekünk a csoporton belül. Fantasztikus volt olvasni a szavait" – mondta a válogatott játékosa, Jens Stryger Larsen.

Christian Eriksent pénteken engedték ki a kórházból, amely után meglátogatta a csapattársait. A játékosok közül többen, és a válogatott szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand is kiemelték, hogy Eriksen látogatása mekkora lökést adott az orosz meccs előtt.

Eriksen azonnal üzenetet küldött a csapattársainak a dánok Eb-sikere utánForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Dmitriy Golubovich

A hétfői gratuláció pedig újabb jele annak, hogy Eriksen szorosan követi a válogatott Európa-bajnoki szereplését.

„Fantasztikus, hogy támogat minket és mellettünk van" – tette hozzá Jens Stryger Larsen, aki azonban nem fogja elárulni, mi állt az üzenetben. „Az maradjon a csoporton belül."

Eriksen szívmegállása és az azt követő napok nagyon nehezek voltak a dán válogatott számára. Christian Nørgaard szerint ezért is nagy dolog, hogy bejutottak a nyolcaddöntőbe.

„Annyi mindent átéltünk az együtt töltött idő alatt. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy nem ez volt a történet utolsó fejezete. Engedni kell, hogy élvezhessük a győzelmet és a továbbjutás, azok után, amiket átéltünk. A győzelem Christiannak is szól."

A dán siker és Belgium finnek elleni 2-0-s győzelme azt jelentette, hogy Dánia a csoport második helyén végzett, így a szombati nyolcaddöntőben Wales vár rá.