Társoldalunk:

Schäfer András: Tovább akarunk jutni a csoportból

2021.06.22. 13:09

A DAC magyar válogatott középpályása, Schäfer András elárulta, miért kellett lecserélni mindkét eddigi Eb-mérkőzésén, hogyan élte meg a budapesti meccsőrületet és milyen az, amikor öt méterről sem hallja a csapattársát.

Schäfer András a DAC honlapjának adott nyilatkozatában elárulta, pályafutása eddigi legnagyobb meccse a Franciaország elleni szombati összecsapás volt, de reméli, csak a Németország elleni ütközetig.

„Nehéz volt ilyen hőségben futballozni, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy kiválóan teljesítettünk és egy nagyon szép eredményt értünk el a világbajnok ellen. Az elmúlt napokban sajnos megfáztam és betegséggel küszködtem, így erőnlétileg nagyon nehéz volt a találkozó. Jól éreztem magam a pályán és szerintem képes lettem volna 90 percet is játszani, ha a betegség miatt nem fogy el hamarabb az energiám. Sokkal bátrabban futballoztunk, mint a portugálok ellen, világsztárok ellen is fel mertük vállalni a játékunkat és megpróbáltunk hozzájuk hasonló teljesítményt nyújtani."

Schäfer András kiválóan teljesít az Eb-nFotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette, hogy Marco Rossi nem értékelte a játékosokat egyénileg, de elmondta, hogy nagyon büszke a csapatra. Kijelentette, hogy megdolgoztak a jó eredményért, de ezzel még nincs vége, semmit sem értek el.

Nyilván szerénynek kell maradnunk, de tovább akarunk jutni a csoportból. Meglátjuk, mekkora esélyünk lesz erre Németországban. Szombaton is bebizonyítottuk, hogy egy meccsen bármi megtörténhet.Nem igazán volt szó a saját teljesítményemről és nem vártam dicséretet, hiszen az a legfontosabb, hogy megszereztük a hőn áhított pontot."

A whoscored.com szerint a portugálok elleni Schäfer volt a csapat második legjobbja, szombaton pedig Kleinheisler, a sok bravúrt bemutató Gulácsi, a gólszerző Fiola és a gólpasszt adó Sallai mögött ismét előkelő helyen végezett a rangsorban. Érdekesség, hogy Pogbának volt hasonló statisztikai mutatója, mint neki.

„Ezek a mutatók újak számomra, de mindenképpen jól hangzik, hogy egy ekkora világsztárhoz hasonló teljesítményt nyújtottam" – árulta el Schäfer.

Az egyik leghíresebb francia lap, a L'Équipe címlapján is Schäfer és Pogba fényképe díszelgett.

Schäfer András játékára nagy szükség lesz a németek ellen isFotó: Csudai Sándor - Origo

„Igen, ez is jól esett, de pont szabálytalankodtam ellene, szóval nem volt egy szép mozdulat. A lényeg azonban a jó eredmény" – mondta a középpályás, aki a budapesti hangulatra is kitért.

„Igazából csak telefonon, számítógépen vagy a televízión keresztül tudjuk követni az eseményeket, ott meg azonban nem jön át annyira ez az egész. Nyilván látjuk, hogy egy országnyi szurkoló vonul az utcákon, de a mérkőzés előtt nem igazán tudjuk ezeket a képeket nézegetni. Engem személy szerint feldobnak ezek a dolgok. Amikor beérünk a busszal Budapestre és látjuk a minket fogadó drukkereket, akkor tisztázódik bennünk igazán, mi is folyik itt. Addig Telkiben készülünk egy kis, eldugott helyen. A stadionhoz érve és látva a több tízezer embert, rögtön megjött a meccshangulat. Már az is hihetetlen érzés, amikor még a buszban ülve hallgatjuk a minket kísérő üdvrivalgásokat."

„Szerintem még fel sem fogtuk, hogy milyen eredményt értünk el. Sokkal több ez, mint egy megszerzett pont, az pedig, hogy egy jó játékkal értük el, kiváló érzés. Zseniális volt a hangulat, megesett, hogy a tőlem öt méterre álló csapattársamat sem hallottam a hangzavartól. A gólunknál pedig felrobbant a stadion."

Schäfer elárulta, kedden reggel utaztak Münchenbe, ahol edzenek majd egyet a találkozó előtt. Szerdán este pedig majd eldől, hogy pályára lépnek-e még az Európa-bajnokságon. Remélhetőleg igen. Hozzátette, neki az is megfelelne, ha esetleg egy német öngóllal diadalmaskodnánk, csak jussanak tovább.