Társoldalunk:

Lothar Matthäus szerint egyetlen dologban bízhat a magyar válogatott a németek elleni sorsdöntő Eb-meccsen

2021.06.22. 12:08

A német világsztár, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus dícsérte Marco Rossi csapatát, és nagyon várja már a Magyarország - Németország elleni összecsapást. Az egykori klasszis középpályás szerint jó úton jár a magyar foci. 

A volt német válogatott játékos szerint jó volt látni a boldog magyar szurkolókat a teli stadionban a franciák elleni meccsen, és az is örvendetes, hogy mennyi minden változott a magyar futballban az elmúlt tizenöt évben a kapitánysága óta - derül ki a Nemzeti Sport oldaláról.

A körülmények a futballisták és a szurkolók szempontjából is rengeteget javultak, jó úton jár a magyar futball, amely végre minden támogatást megkap Csányi Sándor MLSZ-elnöktől, a kormánytól, a miniszterelnöktől - nyilatkozta a német világbajnok játékos. Matthäus szerint a a döntetlen lenne a megfelelő eredmény a magyar-német meccsen, de az a magyaroknak egyenlő lenne a kieséssel. Általában szurkolok is értük, hiszen Budapesten élek tizenhét éve, követem, ismerem a magyar futballt, voltam önöknél szövetségi kapitány, sok magyar barátom van. De ebben az egy esetben nem várhatják, hogy ne Németország sikeréért szorítsak, a csapatért, amellyel világbajnok lettem - mondta viccesen Matthäus.

Lothar Matthaeus a helyszínen nézi meg a meccsetForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A német klasszis szerint Marco Rossi válogatottja ezúttal is főleg védekezni fog majd, egyúttal sok német gólhelyzetet vár. A fantasztikus magyar csapategység ezúttal is pótolhatja a minőségbeli különbséget. Az egykori német játékos szerint minden poszton jobbak a világ legjobb csapataiban játszó németek, még a kitűnő Gulácsi Péter posztján is, mert Manuel Neuer személyében az övék a világ legjobb kapusa. Németország a toronymagas esélyes, de a futballban bármi megtörténhet, gondoljanak csak 2004-re, amikor az 1954-es vb-döntő ötvenedik évfordulójára rendezett mérkőzésen kettő nullára győzött a csapatom, a magyar válogatott Kaiserslauternben Németország ellen - emlékezett vissza Matthäus.

A német klasszis fontosnak tartotta kiemelni, hogy a magyaroknak nincs veszítenivalójuk, s győzelmük esetén továbbjuthatnak az egyenes kieséses szakaszba, ami csak akkor sikerülhet, ha tökéletes napot fognak ki, és minden bejön nekik, a németek pedig hibáznak. Arra a kérdésre, hogy kinn lesz a meccsen pedig azt válaszolta a német világbajnok játékos: Természetesen! És most nem dolgozom, nem televíziózom, csak ellazulok és élvezem a focit...