Társoldalunk:

Marco Rossi: Van jogunk hinni a továbbjutásban

2021.06.22. 18:34

A magyar labdarúgó-válogatott megérkezett Münchenbe, ahol Marco Rossi szövetségi kapitány és a csapat kapusa, Gulácsi Péter válaszolt a meccset megelőző sajtótájékoztatón az újságírók kérdéseire. A nyilatkozatokat követően a csapat tagjai edzettek is a müncheni Allianz Arénában, ahol szerda este a németek ellen a továbbjutásért lép majd pályára Európa-bajnoki csoportmeccsen a magyar válogatott.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a németek legyőzéséhez még jobb teljesítmény kell, mint a franciák ellen.

„A portugálok ellen jól játszottunk, ami a hozzáállást illeti, még tovább fejlődtünk a franciák ellen, de a győzelemhez Münchenben még többet kell nyújtanunk. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk, ezért vagyunk itt. Sokszor mondtam már, hogy a foci egyszerű játék. Ha nálad van a labda támadni kell, ha nem akkor védekezni. Az a csapat, amelyiknél többet van a labda, technikailag általában az a jobban képzett. Ha valaki azt gondolja, hogy mi itt végig támadunk, akkor azzal azt kockáztatnánk, hogy hatot kapunk. Taktikailag hibátlannak kell lennünk, akkor lehet egy vagy két gólt szerezni. Tisztában vagyunk az erősségeinkkel és a gyengéinkkel is. Nyerhettünk volna a franciák ellen, de ki is kaphattunk volna. A szerencsének is lehet szerepe" – mondta Rossi, aki szerint megpróbálják harmadszor is felvenni fizikailag a versenyt a világ egyik legjobb csapata ellen.

Marco Rossi a franciák elleni meccsenFotó: Csudai Sándor - Origo

„A németek fizikailag, taktikailag és technikailag is nagyon erősek. A német a világ egyik legjobb csapata. Az előző két ellenfél ellen felvettük a versenyt, és ha jól tudom, mielőtt jöttem volna, nem voltunk mindig versenyképesek fizikálisan. Nem azt mondom, hogy most minden párharcot megnyerünk, de ebben is sokat fejlődtünk" – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzátette, hogy „van jogunk hinni benne, hogy továbbjuthatunk. Kemény munkát fektettünk a szereplésünkbe, a játékosok elismerést érdemelnek, mert még versenyben vagyunk a továbbjutásért. Meg kell próbálunk győzni elsősorban magunkért, a családjainkért és természetesen a szurkolókért. Tudjuk, mennyire büszkék ránk a szurkolók, amiért ilyen hozzáállással lépünk pályára és ugyanezt várom szerdán is a játékosoktól. Tökéletesnek kell lennünk és talán a németek nem nyújtanak tökéletes teljesítményt majd" – zárta Marco Rossi.

Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa az Origo kérdésére elmondta, ezen a szinten felkészülni az ellenfelekre nem olyan könnyű, akkor sem, ha ismerik őket.

„Kapusként és mezőnyjátékosként is ismerni kell az ellenfelek gyengéit és erősségeit is. Sokan vannak a német keretben, akiket ismerhetünk, de ugyanúgy elemeztük őket, mint a többieket is. Reméljük, ellenük is olyan hatékonyak tudunk lenni, mint a portugálok ellen 84 percig és a franciák ellen 95 percig" – mondta Gulácsi Péter, aki már többször védett az Allianz Arénában.

„Különleges meccs lesz, többször védtem már itt, ismerem a német csapat nagy részét is. Ez a meccs ezért különleges egy kicsit, a másik kettő pedig a hazai szereplés miatt volt az. Ami Manuel Neuert illeti, nem sok kapust tartok egy szinten lévőnek vele. Egy-egy meccsen lehet jobb valaki, mint a kollégája, lehet eggyel több védésem, jó megmozdulásom, ha ez sikerül, akkor csapatként is jók lehetünk. Neuer az utóbbi évtizedek legjobb kapusa, az, hogy a történelemben volt-e jobb, azt nem én döntöm el, de amit az elmúlt évtizedekben elért, az magáért beszél. Mindent megnyert, fontos pillanatokban nyújtott jó teljesítményt" – mondta Gulácsi, aki szeretne végre nyerni Münchenben.

Gulácsi Péter végre nyerne az Allianz ArénábanFotó: Csudai Sándor - Origo

„Párszor értünk el jó eredményt itt a Lipcsével, de ha jól tudom, nyerni még nem sikerült, remélem, eljött az ideje ennek is. A Lipcsével játszottunk itt 3-3-at is, akkor Thomas Müller két gólt lőtt nekem. Most elvileg nem játszhat, ami talán nem baj, mert hazai pályán szerepelne. Természetesen jobbulást kívánunk neki, de rengeteg jó játékos van még a német keretben, lehet őt pótolni. Nélküle sem lesz ez könnyebb meccs" – mondta Gulácsi Péter.

A Németország-Magyarország meccset szerdán 21.00 órától rendezik az Allianz Arénában, az Origo élőben közvetíti.