Társoldalunk:

Joachim Löw a magyarokat dicsérte

2021.06.22. 21:01

A német labdarúgó-válogatott részéről a szövetségi kapitány Joachim Löw és a csapat védője, Matts Hummels válaszolt az újságírók kérdéseire a Magyarország elleni, müncheni, utolsó csoportmeccset megelőzően. Löw szerint türelmesnek kell lenniük, Hummels pedig arról beszélt, hogy komolyan kell venniük a meccset.

A német válogatott már délelőtt edzett Münchenben, így estére csak a sajtótájékoztató maradt Joachim Löwtől és Mats Hummelstől.

„A portugálok elleni meccsen páran kisebb sérüléseket szenvedtek, ezért cserélni is kellett, a stábnak sok munkája volt, de az utolsó edzésen Hummels, Gündogan és Gosens is a csapattal edzett, csak Thomas Müller és Klostermann nem tudott a csapattal edzeni. Müllerről holnap derül ki, hogy bevethető-e, még vár majd rá egy vizsgálat" – kezdte a csapat körüli tájékoztatást a Löw.

Joachim Löw utolsó tornája előtt állForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

„Mindannyian boldogok voltunk a portugálok elleni siker után, de még van mit javítani. Tudjuk, hogy csak egy kis lépést tettünk és olyan helyzetben vagyunk, amikor a mi kezünkben van a továbbjutás sorsa, a portugálok elleni meccshez hasonló hozzáállást várok holnap is. Ismerjük az ellenfelünket, láttuk az Eb-n a meccseiket és a felkészülési találkozókat is, elemeztük őket, tudjuk mit játszanak. Folyamatos, stabil játék jellemzi őket, veszélyesek lehetnek elől, de jól védekeznek. Jók a párharcokban, erősek, fel vannak készítve az ilyen meccsekre, ezt láthattuk a franciák és a portugálok ellen is" – mondta Löw.

„Kemény meccsre számítok, nem lesz annyira nyílt mint a portugálok ellen. Magyarország inkább védekezni fog és kontrázni, nekünk ezt kell kihasználni és gólt szerezni a lehetőségekből, de türelmesnek kell lennünk, mert egy ilyen riválist ki kell fárasztani, 60-65 perc után jöhet el a mi időnk.

Pontosan tudjuk, miért állnak még mindig eséllyel a továbbjutásra, rengeteget fejlődtek a magyarok" – mondta Löw, aki elmondta, ha kell, Lero Sané is bevethető lesz, aki jól dolgozik az edzéseken.

„Jó lenne ezúttal nem hátrányba kerülni, koncentrálni fogunk a védekezésre. Meg kell találnunk az egyensúlyt, ami már jobb volt a portugálok ellen, nem is engedtünk sok lehetőséget nekik, az a meccs jó alap a magyarok elleni meccs előtt" – mondta Löw, aki szerint a sérülése után Leon Goretzka is lehetőséget kaphat majd szerda este.

Hummels szerint türelmesnek kell lenniükForrás: Getty Images/Matthias Hangst

„Ugyanazt az energiát próbáljuk hozni a magyarok ellen is, mint amit a portugálok és a franciák ellen is. Szeretnénk bejutni a következő körbe hazai nézők előtt, büszkévé szeretnénk őket tenni, jó lenne javulni a portugálok elleni játékhoz képest is. Thomas Müller a csapat egyik vezére, nélküle kicsit változtatnunk kell, de tudjuk majd pótolni. A magyarok az első két meccsen megmutatták, miért vannak még versenyben, fegyelmezetten védekeztek, a hazai szurkolók előtt szenvedélyesen játszottak. Nem csak védekeznek, veszélyesen támadnak is. Van pár ismerős játékos a Bundesligából is. Türelmesek leszünk, nagy labdabirtoklásra számítok, fárasztani kell majd az ellenfelet. Jó lenne korán vezetést szerezni, de nehéz ellenfélről van szó, nem lesz minden percben lehetőségünk" – mondta Hummels, aki a németekkel 2018-ban a világbajnokságon kiesett a csoportból.

„Keményen kell dolgoznunk a továbbjutásért, senki nem gondol arra, hogy már megnyertük a meccset. Nem becsüljük le az ellenfelet. Három éve más volt a hangulat a pályán, csapaton belül is, máshogy is játszottunk. Pozitívabban állok a dolgokhoz, mint akkor" – mondta még Hummels.

A Németország-Magyarország meccset 21.00 órától rendezik az Allianz Arénában.