Társoldalunk:

Botka Endre: A szurkolókért küzdünk Németországban is

2021.06.23. 13:52

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán abban a tudatban léphet pályára Németország vendégeként a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, hogy ha meglepetést okozva legyőzi esélyesebb riválisát, akkor biztosan nyolcaddöntőbe jut. A nemzeti tizenegy kulcsjátékosa, Botka Endre értékelte az elmúlt két Eb-mérkőzést, illetve szóba került a ma esti Németország elleni találkozó is.

„Mindkét meccsen kiadtunk magunkból mindent. Ezért is gondolom azt, hogy az első meccs után nagyobb volt a csalódottság, hiszen a maximumot próbáltuk nyújtani, és ez elég sokáig sikerült. Az utolsó tíz percben sajnos kaptunk három gólt, amit nagyon el szerettünk volna kerülni. A másik mérkőzés viszont úgy alakult végig, ahogy szerettük volna. Csodálatos eredményt értünk el. Tudtuk, hogy nagyon erős csoportba kerültünk, ahol a játékosok kvalitása nagyobb, mint a miénk. Ezt futással, szervezetséggel tudjuk ellensúlyozni.

Botka Endre kiválóan játszik az Eb-nFotó: Csudai Sándor - Origo

Annak köszönhetően tudtam ennyit szerelni ezen a két mérkőzésen, hogy az egész csapat együtt mozgott. Folyamatosan éreztem, hogy kisegítenek, ha kell. Ezért mertem kilépni, és annyit szerelni. Amikor láttam, hogy a védő elé került (Fiola Attila, - a szerk.), akkor már láttam, hogy gól lesz, és utána egyszerűen felrobbant a testem. Ilyet még soha nem éreztem, egyszerre megsüketültem, és egy olyan belső érzés jött, ami egyszerűen leírhatatlan.  Óriási előny, hogy ilyen szurkolóink és ennyien vannak. Nem azok a típusok, akik végigülik a mérkőzést, és csak néhányszor tapsolnak, hanem végig szurkolnak és buzdítanak minket. Ez is olyan erőt ad, hogy ezeken a mérkőzéseken nem lehet elfáradni. Tudjuk, hogy milyen két mérkőzés után vagyunk, mennyien szurkoltak nekünk, ha nem lehetnek ott a stadionban, akkor is tudjuk, hogy drukkolnak nekünk. Mint ahogy eddig is, most is értük küzdünk" – mondta Botka Endre az MLSZ TV-nek.