Társoldalunk:

Torghelle Sándor: Veszítenivalója most is csak Németországnak van

2021.06.23. 07:15

Ha valaki tudja, mi a legjobb recept a német válogatott legyőzéséhez Magyarországon, az nem más, mint Torghelle Sándor, aki 11 válogatott góljából kettőt is a németek ellen szerzett, ráadásul a legendás Oliver Kahn kapujába köszönt be.

"Úgy érkeztünk meg Kaiserslauternbe, hogy az akkori válogatott magjából nagyon sokan hiányoztak. Volt, aki sérült volt, olyan is volt, akit a klubja nem engedett el, így idézőjelesen "bé" csapattal futottunk neki a Németország elleni meccsnek. Nem volt veszítenivalónk, telt ház előtt játszhattunk, és meg akartuk mutatni, hogy mi is tudunk futballozni. Azt hiszem, talán az volt annak a meccsnek a tanulsága, hogy nem szabad senki ellen feltartott kézzel a pályára lépni. A 2003/2004-es szezon végén már volt pár megkeresés irányomban, de a németek elleni meccs még több kaput kinyitott. Ha nincs az a két találat, nem hiszem, hogy a Premier League-be tudtam volna igazolni, akármennyi gólt is szerzek az NB I-ben. De akkor a sok munka beérett, és azon a meccsen a szerencse is mellénk állt, nekem is minden összejött. Annyiban kicsit hasonló a helyzet, hogy veszítenivalója most is csak Németországnak van, a magyar válogatottnak pedig minden energiáját mozgósítania kell szerda este" – mondta Torghelle Sándor, a MOL Fehérvár egyik másodedzője a Vidi honlapjának.

Philipp Lahm és Torghelle Sándor harca a Németország-Magyarország barátságos meccsen, 2004-ben. Torghelle két góljával nyert a magyar csapat a németek otthonábanForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Uli Deck

Amikor éppen nem az edzőpályán vagy a konditeremben van a csapat, természetesen mindenki kiemelt figyelemmel követi az Európa-bajnokság mérkőzéseit az edzőtáborban is - nem lesz ez másképp szerda este sem.

"Fityó (Fiola Attila, - a szerk.) posztjából adódóan ritkán kerül ekkora helyzetbe, de most ott volt, és higgadtan bepasszolta a labdát Lloris mellett, gratulálok neki innen is! Az látható, hogy

nagyon egységes a válogatott, a németek ellen is ugyanúgy kell játszani, ahogyan eddig az Eb-n. A védekezésre nyilván nagyon oda kell figyelnünk, hiszen világsztárok játszanak ezúttal is a másik oldalon. Az edzőtáborból is nagyon szurkolunk a Vidi-játékosoknak, és természetesen az egész válogatottnak szerda este" – tette hozzá.