Társoldalunk:

Diósgyőrben is nemzeti színű díszkivilágítást kap a stadion

2021.06.23. 10:03

A DVTK révén újabb hazai élvonalbeli klub csatlakozott a Ferencváros kezdeményezéséhez, azaz a diósgyőri stadion is nemzeti színű díszkivilágítást kap a szerda esti (21) müncheni Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés idején.

A kezdeményezés a szurkolók felhívására indult, és elsőként a Ferencváros csatlakozott hozzá a Groupama Aréna kivilágításával. Még kedden az MTK és a DVSC is jelezte, hogy hasonlóan fog tenni, szerda délelőtt pedig a DVTK is arról számolt be, hogy csatlakozik az akcióhoz.

"A magyar labdarúgás minden szereplője büszke lehet a válogatott teljesítményére, és ezen alapuló bizakodással várjuk a müncheni mérkőzést – mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke. Az élet sok más területéhez hasonlóan az összefogás viheti előre a labdarúgást is, ezért a DVTK is csatlakozik a tegnap indult kezdeményezéshez, és a válogatott tiszteletére szerda este piros-fehér-zöld színekben pompázik a DVTK Stadion. Sorakozzunk fel egy emberként a nemzeti csapat mögött, szurkoljunk együtt! Hajrá, magyarok!"

A magyar válogatott számára a világbajnok Franciaország elleni pontszerzéssel (1-1) megnyílt a lehetőség, hogy bejusson a legjobb 16 közé. Ehhez szerdán Münchenben kell legyőznie a német válogatottat Marco Rossi csapatának.

A Fradi-szurkolók ötlete válasz a müncheni polgármester és több német politikus provokációjára, akik szivárványszínű kivilágítással akartak tiltakozni a magyar pedofilellenes törvény miatt.