Társoldalunk:

Schäfer András: Az egész ország mögöttünk volt

2021.06.23. 23:23

A magyar labdarúgó válogatott hősiesen küzdve 2-2-es döntetlent játszott Németország ellen az Európa-bajnokság F csoportjának szerda esti mérkőzésén. A nemzeti csapat ezzel sajnos nem jutott tovább a legjobb 16 közé. A találkozó után a főszereplők az M4 Sportnak értékelték a látottakat.

"Az egész ország mögöttünk volt. Ennél töbet érdemelt volna a csapat, ha 15 percet levonunk a németek és a portugálok elleni mérkőzésekből, akkor most öt pontunk van. Nehéz most bármit bármi mondani, büszke vagyok a fiúkra, nagyon rossz így kiesni.

A szünetben megbeszéltük, hogy 50 percig az életünkért fogunk közdeni. Most nem volt velünk a szerencse, de amit az élet egyszer elvesz, azt majd valamikor visszaadja nekünk. Hátha ez pont a vb-selejtezőkön lesz majd, amikor egy sokkal tapasztaltabb és sokkal erősebb csapat fog visszatérni a hiányzókkal együtt" - mondta a második magyar találatot szerző Schäfer András.

Sallai Roland, az első magyar gól során Szalai Ádámnak gólpasszt adó játékos is büszkén értékelt:

"Nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy ilyen teljesítményt tutunk nyújtani, de egyben csalódottak is, hogy most befejeződik számunkra az Európa-bajnokság. Bebizonyítottuk, hogy egyik válogatott sem írhat le benünket, erőn felül teljesítettünk. 

Örülök, hogy sikerült ilyen szép gólpasszt adni, de azért kellett hozzá az Ádi is, hogy befejelje. Csapatként amit ezen a három meccsen nyújtottunk, laz előtt tényleg le a kalappal. Jó úton járunk, az elit válogatottakkal szemben helyt tudtunk állni, meg tuduk szorongatni őket."

Botka Endre az első félidő hajrájában kapott egy rúgást a lábára, de utána folytatni tudta a mérkőzést:

"Első érzésre azt hittem, hogy nagy a baj, de utána már tudtam mozgatni a bokám és folytattam is a játékot. Le kell ülepednie ennek a mérkőzésnek, nyilván tudjuk, hogy milyen erős csapat ellen játszottunk, de sokszor elmondtuk, hogy tudjuk, hogy a mi csapatunkban mekkora potenciál van.

Nagyon nem volt benne a mérkőzésben, hogy gólokat tudnak szerezni, kompaktak voltunk, nem találták a helyeket közöttünk. A vége felé már pánikoltak a németek, éppen ezért különösen sajnáljuk, hogy végül ki tudtak egyenlíteni. A mérkőzés előtt sokan aláírták volna a döntetlent, de mi úgy jöttünk ki a pályára, hogy meg akarjuk nyerni. Jól játszottunk, de sajnos ez lett a vég."