Társoldalunk:

Gratulált Cristiano Ronaldónak az iráni focilegenda

2021.06.24. 15:22

Az iráni Ali Daei az elsők között gratulált a portugálok világsztár labdarúgójának, Cristiano Ronaldónak, hogy a 109. válogatottbeli góljával utolérte az örökrangsor élén.

Ronaldo az Európa-bajnokságon, a szerdán este Budapesten rendezett franciák elleni találkozón duplázott, és ezzel fogta be Daeit.
Megtiszteltetés számomra, hogy ez a figyelemre méltó eredmény Ronaldo nevéhez fűződik majd" - írta az Instagramon Daei, utalva arra, hogy a portugál világsztár várhatóan hamarosan egyedül lesz éllovas.

A csapatával nyolcaddöntőben jutott Ronaldo sem maradt adós a válasszal:
Az igazi bajnokok örökké bajnokok. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen kedves szavakat olvastam olyan nagy bálványtól, mint amilyen te vagy! Köszönöm, Ali Daei" - fogalmazott.

Ronaldo a franciák ellen beállította az iráni Ali Daei rekordjátForrás: AFP/Bernadett Szabo

Az ötszörös aranylabdás 178. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, és immáron 109. alkalommal volt eredményes. Az 52 éves Ali Daei 1993 és 2006 között 149 válogatott mérkőzésen szerzett ugyanennyi találatot.

Az örökrangsorban a negyedik Puskás Ferenc a legelőkelőbb helyen álló magyar, aki 85 válogatott fellépésén 84 alkalommal volt eredményes.