Társoldalunk:

A walesiek védője szerint az egész világ Dániának fog szurkolni a foci-Eb nyolcaddöntőjében

2021.06.24. 21:23

A walesi labdarúgó-válogatott hátvédje, Connor Roberts szerint a világ 99 százaléka Dániának szurkol majd a két csapat mérkőzésén az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

A dán válogatott szolgáltatja az idei Eb legszívszorítóbb történetét, hiszen a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejében az Inter sztárjának, Christian Eriksennek megállt a szíve és újra kellett éleszteni. A játékos azonnal kórházba került, szerencsére azóta jobban van, a szervezetébe szívritmus-szabályzót ültettek be.

A dánok ugyan az első két, a finnek és a belgák elleni mérkőzésüket elveszítették, de Oroszországot legyőzték, így bejutottak a nyolcaddöntőbe, ahol Wales csapatával találkoznak.

A BBC Sport megírta, hogy a walesiek védője, Connor Roberts szerint a történtek miatt rengetegen szurkolnak majd a dánoknak, de ők mindent megtesznek azért, hogy továbbjussanak a párharcból.

Dániának minden bizonnyal sokan fognak szurkolni majd a Wales elleni nyolcaddöntőbenForrás: Getty Images/Wolfgang Rattay

Nagyon kemény csata lesz, de remélem, nyerni tudunk majd. Szerintem a világ 99 százaléka Dániának fog szurkolni" - mondta a Swansea hátvédje.

"Jó csapat vagyunk, remek játékosaink vannak és büszkék lehetünk arra, amit az Eb-n eddig elértünk. Dániának is kiváló csapata van, és nagy támogatást fognak kapni, de amikor kifutunk a pályára, akkor csak az számít, ami ott történik" - tette hozzá a 25 éves futballista.

A Wales-Dánia nyolcaddöntő szombaton 18 órakor kezdődik az amszerdami Johan Cruyff Arénában.