Társoldalunk:

A német játékosok már sokszor azt érezték a magyarok elleni meccsen, hogy kieshetnek az Eb-ről

2021.06.24. 07:42

Az Európa-bajnokság F-csoportjának utolsó meccse óriási küzdelmet, és hihetetlen fordulatokat hozott. A 2-2-es döntetlennel zárult Németország-Magyarország találkozó után a német válogatott játékosok elmondták, hogy a magyar csapat kiválóan játszott, és ők nagyon aggódtak, hogy akár ki is eshetnek az Eb-ről.

A magyar válogatott egészen hihetetlen teljesítményt nyújtott a német válogatott ellen döntetlenre végződött találkozón, Münchenben. A német csapat játékosai a meccs után elmondták, hogy több olyan pillanata volt a magyarok elleni meccsnek, amikor már azt gondolták, hogy kiesnek az Európa-bajnokságról - derült ki a német Kicker oldaláról.

Nagyon megkönnyebültünk, mikor véget ért a meccs. Ez a meccs az idegek harca volt. A magyar csapat mindenhova odaért, és minden próbálkozásunkat ki tudta védeni - mondta el Manuel Neuer, a német válogatott kapusa. A német csapat támadójátéka sokszor tűnt fantázia nélkülinek, és a védekezésben sem álltak a helyzet magaslatán. Aminek nem lett volna szabad megtörténnie, hogy miután kiegyenlítettünk, egyből bekaptunk egy gólt a magyaroktól, és ismét hátrányban voltunk - mondta el a gólszerző Goretzka. 

A németek továbbjutása egy hajszálon múltForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

A német válogatott Joshua Kimmich szerint túl sok hibát követett el a német csapat. Persze, hogy aggódtam, hogy kiesünk. Miután berúgtuk az egyenlítő gólt, akkor azt gondoltam, hogy megfordítjuk a meccs állását. Aztán két perc múlva kaptunk még egyet. Túl sok hibát követtünk el, nem voltunk elég jók akkor, mikor nálunk volt a labda - mondta el Kimmich. A német csapat Angliával találkozik a nyolcaddöntőben, amit Manuel Neuer, a németek kapusa már nagyon vár. Még mindig bízunk magunkban, akkor is, ha most csak döntetlent játszottunk Magyarországgal. Nagyon várjuk már, hogy a Wembley Stadionban pályára lépjünk - nyilatkozta a német válogatott kapus.