Társoldalunk:

A magyar fociválogatott Eb-meccsei gyógyítják a legendás focistát

2021.06.25. 08:27

Még mindig a labdarúgás az élete Törőcsik Andrásnak. Az Újpest háromszoros NB I-es bajnoki aranyérmese, 45-szörös magyar válogatott legendája, aki évekkel ezelőtt két agyműtéten is átesett, az Európa-bajnokság szinte összes mérkőzését figyelemmel követi.

Elsősorban persze, a magyar válogatott találkozói dobogtatták meg a szívét. A portugálok elleni (0-3), illetve a franciákkal szembeni (1-1) csoportmeccs után is rendkívül büszke volt. Bár a cikk a mieink németek elleni 2-2-s döntetlenje előtt készült, vélhetően a müncheni mérkőzés sem változtatott a legenda véleményén.

A magyar válogatott kiválóan szerepelt az Eb-nForrás: UEFA via Getty Images/Alex Grimm

„Amikor a meccseket nézi, érezhetően jobb a kedve, a focidömping szerencsére feldobja a hangulatát. Nem akarok nagy szavakat használni, de a labdarúgás az egyik legjobb orvosság a gyógyulására. Amikor a magyar válogatottat látja játszani, csillognak a szemei. Ha feltűnnek a nemzeti csapat meggypiros mezét viselő játékosok, rögtön mosolyogni kezd. Ráadásul egy hatalmas képernyőjű, nagy felbontású televízión keresztül élvezheti a meccseket – mesélte a Blikknek a masszőrként tevékenykedő Pintér István, aki hosszú évek óta segíti Törőcsik András felépülését. 

Hozzátette: ha vendégek érkeznek hozzájuk, s együtt nézik a foci Eb meccseit, Törőcsik különösen boldog.

„Szeret társasági életet élni. Ilyenkor sokkal élénkebb és vidámabb. Az ismerősei is tudják ezt, ezért gyakran látogatják – mondta Pintér, aki jelenleg a velencei nyaralójában ápolja a focilegendát. Elmondása szerint a barátja jól érzi magát. – Remek állapotban van, szerencsére az étvágyával semmi gond nincs. Fontos, hogy sportoljon, ezért rendszeresen edzünk közösen az újpesti Cérna-pályán. András kifogástalanul elvégzi a feladatokat. Természetesen akkor a legboldogabb, amikor a labdás gyakorlatokra kerül a sor."

Törőcsik András még mindig imádja a focitForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Törőcsiket éveken át Budakeszin, a Honvéd Rehabilitációs Intézetben ápolták, egyelőre azonban nem vitték vissza a kórházba. Pintér saját pénzét és energiáját nem sajnálva mindent megtesz a fociikon gyógyulásáért.

„Szerencsére a nyaralóm szabadon áll, és megfelel annak, hogy András nyugodtan gyógyuljon. Mindent megteszek azért, hogy jó körülmények között éljen" – mondta Pintér.

Pintér István elmondta, Törőcsik szerencsére teljesen felgyógyult a koronavírus-fertőzésből. Még tavaly év végén kapta el a betegséget.

„Sajnos, a fertőzésnek voltak utóhatásai. Ám – hála az égnek – leküzdötte a betegséget, s ma már jól érzi magát" – jelentette ki Pintér.