Társoldalunk:

Eddig jóval kevesebb szabálytalanság és sárga lap a foci-Eb-n, mint 2016-ban

2021.06.25. 13:10

A 2016-os franciaországi tornához képest eddig jóval kevesebb a szabálytalanság és a sárga lapos figyelmeztetés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség játékvezetői bizottságának vezetője, Roberto Rosetti pénteken közölte: kollégái az eddigi meccseken 806 szabálytalanságot fújtak le, öt évvel ezelőtt, a csoportszakasz után 911 volt ez a szám.

"Nem kértük arra a játékvezetőket, hogy kevesebbet fújjanak. Korrektül akarunk eljárni a szabálytalankodókkal szemben" - fogalmazott Rosetti.

Szergej Karaszjov Ilkay Gündognnak mutatja fel a sárga lapot a magyarok elleni Eb-csoportmeccsenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

Az eddig lejátszott 36 mérkőzésen összesen 98 sárga lapot osztottak ki, ez is jóval kevesebb, mint a 2016-os 129. Ahogy az előző Eb-n, mostanáig ezen is kétszer villant a piros lap, büntetőt ugyanakkor kétszer annyit - 14-et - kaptak a csapatok, köszönhetően részben a VAR-technológia alkalmazásának.

"2016-ban éppen csak elkezdtünk gondolkodni a videobíró bevezetésén" - fogalmazott Rosetti.

A VAR eddig 12 bírói ítéletet korrigált, hétszer közvetlenül, ötször pedig maga a játékvezető tekintette meg újra az esetet, és módosított.