Társoldalunk:

Lothar Matthäus német útlevéllel csábítgatja az angolok fiatal tinisztárját az Eb-nyolcaddöntő előtt

2021.06.25. 07:59

A németek világbajnok játékosa, Lothar Matthäus nagyon várja már az Anglia - Németország összecsapást, és elmondta, hogy mi kellene ahhoz, hogy a német válogatott jöjjön ki győztesen a meccsből. Az egykori középpályás beszélt az angolok csodagyerekéről, az Eb-n eddig nagyon kevesett játszó Jadon Sanchoról is. Matthäus német útlevelet adna a Dortmund fiatal játékosának, mivel a német csapatban többet játszhatna, mint az angoloknál.

A német játékosok szeretnek a Wembley Stadionban játszani, és a válogatott óriási motivációval lép majd pályára az angolok pályáján. Mi szeretjük ezeket a helyzeteket - mondta el a The Guardian cikkében Lothar Matthäus. A világbajnok német játékos kiemelte a tizenegyesek jelentőségét az Anglia elleni nyolcaddöntő előtt. Mindig is jók voltak a németek a tizenegyesek elvégzésében. Azt hiszem, ha a meccset büntetőkkel kellene eldönteni, akkor mi lennénk az esélyesebbek - mondta el az egykori német játékos. Matthäus emlékeztetett arra, hogy mi történt az 1990-es vb-n, és az 1996-os Eb-n. Hatalmas nyomás volt az angol játékosokon, mivel minden újság velük, és a régi meccseken elvégzett tizenegyesrúgásokkal foglalkozott. Anglia esélyes, hogy 90 vagy 120 perc alatt megnyerje a meccset, de ha a tizenegyesekre kerül a sor, abban mi vagyunk a jobbak - nyilatkozta a volt német válogatott focista. Lothar Matthäus az 1990-es vb-döntőben átengedte a tizenegyes elvégzésének lehetőségét csapattársának, Andreas Brehmének, mivel a félidőben átcserélt cipőjében nem volt biztos benne, hogy be tudja rúgni a büntetőt Argentína ellen.

A német Aranylabdás elmondta, hogy az Anglia elleni vb-elődöntő volt a legnehezebb meccsük azon a tornán.

Matthaus nagyon bizakodóForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Guido Kirchner

A németek kapitányával, Joachim Löw-vel sem teljesen elégedett a magyarok egykori szövetségi kapitánya. A magyarok elleni meccsen azt láttam, hogy a kispadon ülve elvesztette a kapcsolatot a pályán lévőkkel. Túl sokat cserélt, a játékrendszert is megváltoztatta a meccsen. Például Kimmich négy különböző poszton játszott. Ok, továbbjutottunk, de hogy érezheti magát egy játékos a pályán, miközben ennyi mindent megváltoztatnak körülötte? - méltatlankodott a németek világsztárja.

Lothar Matthäus az angolok fiatal tehetségéről, Jadon Sanchoról is ejtett pár szót. Ha Sancho nem elég jó Angliának, hogy ott játsszon, akkor mi adnánk neki egy német útlevelet, hogy nálunk lépjen pályára - mondta el viccelődve az egykori focista. A volt német válogatott játékos dícsérte a 18 éves Jamal Musialát, aki szerinte 10 percet alatt többet tett hozzá a játékhoz, mint a pályán lévő támadók az egész meccsen a magyarok ellen. A német világsztár nem akart belemenni találgatásokba az angol-német meccset illetően. Nem kell túl negatívnak lennünk. Optimistán kell a meccs elé állnunk. Nagyon tisztelem az angolokat, mert a játékosaik remek eredményeket értek el a klubcsapataikban az idei szezonban. Ha a legmagasabb szinten játszanak, akkor képesek lehetnek megverni Németországot - zárta le mondandóját a németek egykori klasszisa.