Társoldalunk:

Marcus Rashford szerint Anglia történelmet írhat, ha megveri Németországot az Eb-nyolcaddöntőben

2021.06.25. 09:14

Az angolok játékosa, Marcus Rashford szerint örökre beírják a nevüket a futball történelemkönyvébe, ha az Európa-bajnokság legjobb tizenhat csapata közül Anglia kiejti Németországot az idei kontinenstornán.

A Guardian cikke felidézte az 1996-os elődöntőt, ahol az angolok jelenlegi szövetségi kapitánya, Gareth Southgate kihagyta a sorsdöntő tizenegyest a németek elleni meccsen.

Az angolok játékosa, Marcus Rashford szerint a rossz emlékek ellenére Anglia egy szemernyi félelmet sem fog mutatni a Wembley-ben Németország ellen. A legfontosabb, hogy megnyerjük a meccset, és így történelmet írhatunk. Nincs miért a múltra gondolnunk, és félnünk a következményektől. Azt már nem tudjuk megváltoztatni, de a németek ellen még a lehető legjobb helyzetbe kerülhetünk, hogy megnyerjük a nyolcaddöntőt - mondta el a fiatal játékos.

A fiatal játékos újra formába lendülneForrás: AFP/Matt Dunham

A Manchester United támadója - aki eddig csak csereként kapott lehetőséget a kontinensviadalon - november óta bajlódik a vállával. Nem vagyok százszázalékosan biztos abban, hogy szükségem van az operációra. Amikor itt végzünk, lesz néhány hetem a pihenésre, és majd akkor eldöntöm, hogyan tovább - fogalmazott a 23 éves játékos, hozzátéve: nem tudja, mennyi kihagyást jelentene az esetleges beavatkozás. Rashford a szezon vége felé formahanyatlással küzdött, klubja utolsó tíz meccsén mindössze egy gólt szerzett, és saját bevallása szerint az Eb-n sincs a legjobb állapotban.Nem tudom, mi okozza a vállproblémámat, de igazából szinte az egész idényt így csináltam végig. Ha jól tudom, 36 gólban voltam benne, így nem tehetek magamnak szemrehányást. Egyszerűen ilyen a hozzáállásom, minden meccsen ott akarok lenni - mondta el Rashford.

Tudjuk, ahhoz, hogy megnyerjük a tornát, a legjobb csapatokat kell megvernünk. A legjobbunkat kell nyújtani, az angol módon kell megnyernünk a meccseket: jó focit játszani, egymásért keményen dolgozni, és helyzeteket teremteni, gólokat lőni - zárta le mondandóját a fiatal csatár.

Az angolok a magyarok csoportjából továbbjutott németekkel játszanak az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, jövő kedden, a londoni Wembley Stadionban.