Társoldalunk:

Marco Rossi és Szalai Ádám válaszol a portugálok elleni meccs előtt - élő

2021.06.14. 17:39
rendezés

A magyar labdarúgó-válogatott kedden este, Portugália ellen kezdi meg szereplését a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. Marco Rossi csapata hétfőn a Puskás Arénában tart edzést és a szövetségi kapitány és a csapatkapitány az újságírói kérdésekre is válaszol.

--
17:13

A portugálok már jártak ma a Puskás Arénában

Cristiano Ronaldo és Fernando Santos nyilatkozott, majd edzettek is a portugálok.

--
17:15

Online zajlik majd a sajtóesemény

A vírushelyzet miatt a stadionban nem kérdezhetnek az újságírók, csak a virtuális térben.

--
17:15

Marco Rossi és Szalai Ádám beszél majd

Napokkal ezelőtt kijelölte a magyar csapat, hogy Rossi mellett a csapatkapitány beszél  majd.

--
17:28

A magyar csapat már megérkezett a Puskás Arénába

Hamarosan kezdődik a sajtótájékoztató.

--
17:30

Jó hangulatú volt a portugál edzés

Fotó: Csudai Sándor - Origo
--
17:41

A sajtótájékoztató után edzés is lesz a stadionban

Természetesen képekkel erről is beszámolunk majd.

--
17:49

Kicsit csúszik a program

17.45-re volt kiírva a hivatalos kezdés.

--
17:53

Megérkeztek a résztvevők

Szalai Ádám beszél elsőként.

--
17:55

Szalai Ádám beszél a csapatkapitányi posztról

A csapatkapitányi poszt nem csak a karszalagot jelenti. Vannak olyan játékosok, akik szeretik felvállani a nehézségeket, segítenek a többieknek. Ez karrierem egyik legszebb dolga, hogy a válogatott kapitánya lehetek. A dán meccsen is láthattuk, mekkora dolog kapitánynak lenni, de bele sem merek gondolni ilyen helyzetbe. Minden meccs előtt összejövünk, megosztjuk a gondolatokat, de nem a beszédeken múlik a kapitányság, hanem összeköti a csapatot és a szövetségi kapitányt.

--
17:57

Rossi beszél a favoritokról

Olasz kérdésre teszi mindezt. Szerinte az olaszok is esélyesek a végső sikerre, Roberto Mancinit remek szakembernek tartja. Saját munkájáról azt mondja, lépésről lépésre haladt és a játékosoknak köszöni, hogy Európa-bajnokságon szerepelhet és a legjobban képviselné a magyar nemzetet.

--
17:58

Szalai a portugálokról

A 2016-os Eb első meccse fantasztikusan indult, ugyanilyen gondolatok vannak a fejünkben. Tudjuk, milyen fontos az első meccs, de ismerjük az ellenfelek erősségét. Nagyon oda kell figyelnünk, és sokkal erősebb ellenfélnek tűnik a portugál, mint öt évvel ezelőtt.

--
18:00

Szalai a magyar szurkolókról és a hangulatról

Emlékszem az Uruguay elleni nyitómeccsre, fantasztikus élmény, de hazai Eb-meccsen szerepelni, az minden játékosnak a legnagyobb álmának beteljesülése. Ha gyerekként azt mondják, hogy két Eb-n és egy hazain is szerepelhetek, el sem hittem volna. Remélem, pályára léphetek majd és boldogan várom a holnapi meccset.

--
18:02

Rossi a motiváltságról

Ádámnak már most mondom, hogy kezdő lesz és Sallai Roland is készen áll a játékra. A támadókat illetően nem lesz gond összerakni a csapatot és motiválni sem hiszem, hogy különösebben kell majd a játékosokat. Ha valakinek még gondjai vannak ezzel, ez talán válasszon másik sportágat. Az elvárások nőnek felénk, alig várjuk, hogy kezdődjön az Eb.

--
18:04

Koronavírusos eset a portugáloknál, erről kérdezik a kapitányt

Rossi szerint van egy természetes aggodalom mindenkiben, ez a járvány velejárója, nem Cancelo esete miatt. Reméli, hogy ezzel nem lesz gond, de van terv arra is, ha valaki bajba kerülne.

--
18:06

Rossi a portugál válogatott sztárjairól

Fel lehetne sorolni az egész keretet, nyertek Eb-t és Nemzetek Ligáját. Szívesen lenne akár szertáros is a csapat mellett Rossi, annyi a szupersztár, de természetesen a támadók miatt aggódik leginkább az olasz szakember, aki szerint mindenkire nagyon kell majd figyelni. Egymást segítve kell majd focizni és a szerencse sem ártana, ha mellénk állna.

--
18:09

Szalai Ádám a felkészüléséről

Ilyen meccsekre motivációs gondokkal nem küszködünk. Ha edzőmeccs van én akkor is feszültebb vagyok, próbálom nyugtatni magam inkább kicsit. A lényeg, hogy jól sikerüljön a pihenés. Nekem a legjobb ha mentálisan és fizikálisan készen állok és nyugodtan készülhetek.

--
18:09

Szalai Ádám a felkészüléséről

Ilyen meccsekre motivációs gondokkal nem küszködünk. Ha edzőmeccs van én akkor is feszültebb vagyok, próbálom nyugtatni magam inkább kicsit. A lényeg, hogy jól sikerüljön a pihenés. Nekem a legjobb ha mentálisan és fizikálisan készen állok és nyugodtan készülhetek.

--
18:12

Rossi Ronaldo nyilatkozatáról

Aláírnám, amit Ronaldo mondott, hogy akár ki is kapna holnap, de nyerjék meg az Eb-t a végén. A viccet félretéve, Ronaldo tudja, hogy fontos a jó kezdés, de annál is fontosabb, hogy a torna végére milyen formába kerülsz. Ami minket illet, nekünk egy utolsó komoly lehetőségként kell ezt megélnünk.

--
18:13

Rossi zárásként a játékosok állapotáról

Holnap derül ki, milyen állapotban vagyunk, de az eredmény fog majd erről ítéletet mondani a kapitány szerint.

--
18:14

Véget ért a sajtótájékoztató

Hamarosan edzést vezényel Rossi a játékosoknak, holnap 18.00 órától pedig a Magyarország-Portugália meccs következik.