A brazil sztárfocista szeretné megszakítani két évtizedes vb-nyeretlenségüket

fbl Horizontal
Brazil's Raphinha (R) celebrates with Brazil's Neymar after scoring against Uruguay during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022, in Arena Amazonia, Manaus, Brazil, on October 14, 2021. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A brazilok szélsője, Raphinha szerint vannak elvárások velük szemben a katari labdarúgó-világbajnokságon, ezzel együtt nem érzik a nyomást, és szeretnék megszakítani két évtizedes nyeretlenségüket.
Vágólapra másolva!

"Készen állok a világbajnokságra, keményen dolgozom, hogy fizikálisan és mentálisan minél jobb legyek" - jelentette ki az FC Barcelona támadója. "Olyan a légkör, mint egy győztes válogatotté, elszántak vagyunk, és vb-címet akarunk nyerni. A hangulat az egész csapaton belül jó."

Hangsúlyozta, nem tekinti nyomásnak azt, hogy egy olyan válogatott, mint az övék, mindig esélyesként lép pályára vb-n vagy bármely más nagy tornán. Raphinha szerint a szurkolók részéről teljesen normális, hogy nagy nevekből álló csapatuktól sikert várnak.

Raphinha (jobbra) nem érzi a nyomást Forrás: AFP/Nelson Almeida

A 25 éves csatár tavalyi bemutatkozása óta 11-szer szerepelt hazája válogatottjában, és ötször volt eredményes.

A legutóbb 2002-ben világbajnok brazilok jövő csütörtökön mutatkoznak be a katari vb-n a szerbek ellen, majd játszanak Svájccal és Kamerunnal a G csoportban.