Meglepő végeredményt tippel a vb-re Schmitt Pál

Év sportolója gálaest, Nemzeti Színház, Schmitt Pál
Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja
Vágólapra másolva!
November 20-án kezdődik minden idők legkülönlegesebb labdarúgó-világbajnoksága Katarban. A rajt előtt 10 híres embert kérdeztünk meg arról, hogy szerintük ki nyeri az idei vb-t.
Vágólapra másolva!

Pars Krisztián igyekszik majd minden meccset megnézni a világbajnokság alatt. Az olimpiai bajnok kalapácsvető szerint nagyon szoros az élmezőny és emiatt 5-6 ország között eléggé nehéz választani. Pars végül úgy ítélte meg, hogy Belgium és Argentína vívja majd a katari vb döntőjét.

Pars Krisztián tippje: 1. Argentína, 2. Belgium, 3. Spanyolország

Pásztor István szerint egy foci-vb-t még az is megnéz, aki alapból nem rajong a sportágért, így természetesen ő is követni fogja. A 215-szörös válogatott kézilabdázó jelenleg a Ferencváros férfi csapatának a vezetőedzője, a futballvilágban pedig az angoloknak szurkol.

Pásztor István tippje: 1. Anglia, 2. Németország, 3. Franciaország

Az Angliának szurkoló Pásztor István abban bízik, hogy kedvencei nyerik a katari vb-t Forrás: fradi.hu

Pikali Gerda a minőségi futball és a magyar fociválogatott lelkes szurkolója, utóbbiakra nagyon büszke a közelmúltban nyújtott teljesítményükért. A Pepita-díjas és Sztankay István-díjas színésznő az elmúlt években megfiatalított csapatokkal már nincsen annyira tisztában, de bízik abban, hogy három európai csapat végez a dobogón – ennek ellenére az argentinok érmes helyezésére tippelt.

Pikali Gerda tippje: 1. Németország, 2. Franciaország, 3. Argentína

Rudolf Gergely valószínűleg csak az esti meccseket tudja majd nézni, de azokat mindenképpen igyekszik követni. A 28-szoros válogatott labdarúgó Argentína-Franciaország döntőt vár, már ha Didier Deschamps képes lesz az öltözőben rendberakni a címvédő csapatát, a bronzérmes pozícióba pedig azokat a brazilokat várja, akiknek a teljesítménye szintén a csapaton belüli hangulaton múlhat majd.

Rudolf Gergely tippje: 1. Argentína, 2. Franciaország, 3. Brazília

A 13-szoros válogatott labdarúgó Sallói István október közepéig a MOL Fehérvár sportigazgatójaként dolgozott. A Budapest Honvéddal játékosként bajnoki ezüstérmet szerző és a Beitar Jeruzsálemmel kétszeres izraeli bajnok Sallói szerint Brazília véget vet a 20 éve tartó várakozásnak és megszerzi a hatodik vb-címét Katarban.

Sallói István tippje: 1. Brazília, 2. Franciaország, 3. Anglia

Sallói István Brazília vb-címére tippelt Fotó: Hirling Bálint - Origo

A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Schmitt Pál a többi földrész válogatottjait nem lebecsülve tiszta európai dobogót vár, elsősorban azért, mert a dél-amerikai nemzetek a világ különböző pontjairól gyújtik össze a játékosaikat, míg az európaiak jó része azonos bajnokságban játszik. A Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke és Magyarország egykori köztársaság elnöke szerint egyáltalán nem lesz zökkenőmentes a torna lebonyolítása, de bízik abban, hogy a FIFA és a katari szervezők megoldják a problémákat anélkül, hogy azoknak hatása lenne a játékra.

Schmitt Pál tippje: 1. Anglia, 2. Spanyolország, 3. Franciaország

Stohl András inkább korábban követte rendszeresen a futballvilág eseményeit, a válogatottak mostani erőviszonyaival a különleges időpontban megrendezett vb miatt nincsen annyira tisztában. A műsorvezetőként is ismert Jászai Mari-díjas színművész így is elárulta, hogy Lionel Messi miatt az argentinoknak szurkol és szerinte az éghajlat miatt a dél-amerikai válogatottak fognak jobban teljesíteni.

Stohl András tippje: 1. Argentína, 2. Brazília, 3. Németország

Stohl András a németeket várja a legeredményesebb európai csapatnak Forrás: TV2

A Jászai Mari-díjas színművész és rendező, Szente Vajk szerint az angoloknak feküdhet a legjobban a klubszezon közbeni vb, hiszen a válogatottjuk zöme egy bajnokságban játszik. A műsorvezetőként is ismertté váló színész a döntőben azt az Argentínát tippeli Anglia ellenfelének, amelynek a kerete ugyan éppen ellenkező módon rengeteg különböző helyről építkezik, de Lionel Messi miatt mégis esélyesnek tartja őket. Szente szerint a torna meglepetéscsapata Szenegál vagy az Egyesült Államok lehet – előbbi akkor, ha Sadio Mané felépül a vb második felére.

Szente Vajk tippje: 1. Anglia, 2. Argentína, 3. Szenegál

Várkonyi Attila természetesen követni fogja a katari vb eseményeit, ahogy a legtöbb nagy labdarúgó világeseménnyel teszi. A DJ Dominique-ként is ismert zenész és rádiós műsorvezető úgy véli, megismétlődik az 1998-as világbajnokság fináléja, ám ezúttal fordított kimenetellel végződik a döntő.

Várkonyi Attila tippje: 1. Brazília, 2. Franciaország, 3. Portugália

Vincze Ottó egy Argentína-Brazília döntőnek örülne a leginkább, pláne akkor, ha a végén Lionel Messiék nyerik meg a világbajnokságot. Korábban a Barcelona focicsapatának igazolt játékosa volt a 11-szeres válogatott középpályása, miután az 1995-96-os Bajnokok Ligájában segítette a Ferencváros csapatát. Vincze azóta a győri sportéletet segíti, az idei katari vb-n pedig a címvédő franciákat várja a bronzérmes pozícióba.

Vincze Ottó tippje: 1. Argentína, 2. Brazília, 3. Franciaország

Vincze Ottó dél-amerikai házidöntőt vár Katarban Forrás: Várkapitányság

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!