Nagy bajban a belga válogatott

fbl Horizontal
Belgium's Romelu Lukaku (L) leaves the pitch after being injured during the UEFA Nations League football match between Belgium and Netherlands at the King Baudouin Stadium in Brussels, on June 3, 2022. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A belga labdarúgó-válogatott egyik legnagyobb sztárja, Romelu Lukaku sérülése nem jött rendbe, így az Inter csatára biztosan kihagyja a vb első két csoportmeccsét, és még az sem biztos, hogy a horvátok elleni rangadón pályára léphet.
Vágólapra másolva!

A belga sajtó megerősítette, hogy a 29 éves sztárcsatár a Kanada és a Marokkó elleni csoportmeccsekről biztosan lemarad. Az Inter támadója augusztus végén sérült meg, majd két hónap kihagyás után kezdte újra az edzéseket, játszott is, de ismét combizomfájdalmakra panaszkodott.

Roberto Martinez szövetségi kapitánynak fejtörést okozott, mit tegyen egyik legnagyobb sztárjával, végül úgy döntött, akkor is kiviszi a katari vb-re, ha Lukaku csak az utolsó csoportmeccsen léphet pályára.

A 2018-as tornán ezüstérmes horvát válogatott elleni csoportrangadót csak december 1-jén játsszák a belgák, ám jelenleg még az sem teljesen biztos, hogy Lukaku addigra felépül.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott belga válogatott az F csoportban szerepel, első meccsét november 23-án Kanada ellen játssza a világbajnokságon.

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!