Kataron röhög a világ: még a szurkolóikat is külföldről vásárolták

Qatar v Ecuador: Group A - FIFA World Cup Qatar 2022 NurPhoto Qatar22 Qatar2022 worldcup22 worldcup2022 worldcup Qatar Katar International soccer Sports Soccer Professional soccer FIFA World Cup 2022 FIFA World Cup Qatar v Ecuador Horizontal SPORT FIFA
Fans of Qatar team during FIFA World Cup Qatar 2022 Group A match between Qatar and Ecuador at Al Bayt Stadium on 20 November 2022 in Al Khor, Qatar. (Photo by Ayman Aref/NurPhoto) (Photo by Ayman Aref / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Katar nemcsak azért vált nevetségessé, mert a vb-házigazda válogatottja szánalmas teljesítményt nyújtott az Ecuador elleni nyitómeccsen, hanem azért is, mert még egy rendes szurkolótábort sem tudott magának szervezni.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a 22. labdarúgó-világbajnokságról, Katarból.

A vb-nyitómeccs másnapján lelpleződött le a katari B-közép, amelyről helyszíni irásomban magam is megemlékeztem. Már a stadionban ülve furcsa érzések kerítették hatalmába az embert, mert ez a drukkerhad olyan volt, mint a régi zenegép: bedobod a százast és lejátszik egy nótát. Ez a gépies szurkolás jellemezte tehát őket, meg az is, hogy az idő előrehalatával egyre kevésbé voltak lelkesek.

Hétfőn aztán kiderült, hogy ezek az emberek nem is katariak, hanem libanoniak voltak.

Magyarul: a szánalmas katariak arra sem voltak képesek, hogy normális szurkolókat találjanak maguknak. Bérelni kellett ezt is, azaz fizetni azért, hogy pár százan úgy csináljanak, mintha érdekelné őket, mit és hogyan játszik a katari csapat.

Ennyire látványosan amúgy sem utált még a világ egyetlen vb-rendezőt sem, ez most egy újabb bizonyítéka volt annak, mennyire minden a pénzről szól errefelé. A Facebookon megjelent leleplezés alatt a kommentek között sok büszke katarit találunk, akik azon örvendeznek, hogy libanoni zsoldosszurkolók Katart biztatták.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!