Eddig tartott az angolok "bátorsága", megijedtek a katari szervezőktől

Press conference national team Sports soccer National team Nations League DFB Antidiscrimination Respect Tolerance Jonas Hofmann Horizontal
FILED - 21 September 2022, Hessen, Frankfurt/Main: Soccer: National team, Germany, Nations League, before the games against Hungary and England, DFB campus, press conference: National player Jonas Hofmann shows the special captain's armband as a sign against discrimination and for diversity. This is adorned with "a heart in bright colors that stand for diversity, as well as the inscription 'One Love'". Photo: Sebastian Gollnow/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Öt másik európai szövetséggel együtt közös közleményt adott ki az angol és a walesi futballszövetség, amelyben lemondanak a szivárványos kapitányi karszalag viseléséről.
Vágólapra másolva!

A vb-szereplésüket Irán, illetve az Egyesült Államok ellen ma (hétfőn) 14, illetve 20 órakor kezdő angol és a walesi válogatott a belga, a dán, a német, a holland és a svájci szövetséggel együtt elállt attól, hogy csapatkapitányaik One Love felíratú szivárványos karszalaggal lépjenek pályára. A döntés hátterében a FIFA határozott fellépése áll, a szervezet ugyanis nem részletezett "sportszankciók"-kal fenyegette meg a felsorolt csapatokat.

A világbajnokságon biztos, hogy nem fogjuk látni ezt a karszalagot Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow

"A FIFA egyértelművé tette, hogy sportszankciókkal fogja büntetni, ha a kapitányaink ezt a karszalagot viselik a játéktéren. Nemzeti szövetségként nem hozhatjuk a csapatainkat olyan helyzetbe, hogy büntetssel. például sárga lapos figyelmeztetéssel kelljen szembenézniük. Ezért megkértük a kapitányainkat, hogy ne viseljék a karszalagot a világbajnokság mérkőzésein.

Készen álltunk rá, hogy büntetést fizessünk... de nem hozhatjuk olyan helyzetbe a játékosainkat, hogy sárga lapot kapjanak, vagy akár kiállítsák őket" - áll a közös közleményben.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!