A németek legendája szerint a válogatottnak csak a focira kellene koncentrálnia

fbl Horizontal
German former football player Lothar Matthaus poses on stage with the trophy during the FIFA Fan Festival opening day at Al Bidda park in Doha on November 19, 2022, ahead of the Qatar 2022 World Cup football tournament. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szerint a katari világbajnokságon a Japántól elszenvedett szerdai 2-1-es vereséggel rajtoló német labdarúgó-válogatottat zavarja a "háttérzaj", ami miatt a játékosok nem koncentrálnak megfelelően a sportszakmai feladatokra.
Vágólapra másolva!

"Az emberi jogokkal és a csapatkapitányi karszalaggal kapcsolatos viták, valamint az, hogy a szurkolók ihatnak-e sört vagy sem, nem hagyják érintetlenül a futballistákat" - vélekedett a játékosként 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok szakember.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a német RTL televíziónak azt mondta, úgy tűnt neki, mintha "leblokkoltak volna a játékosok a második félidőben".

A korábbi világbajnok szerint nem szabad megosztani a figyelmet Forrás: AFP/Odd Andersen

"A labdarúgók azért vannak ott a vb-n, hogy focizzanak és képviseljék hazájukat a pályán. Németország sokat tárgyalt bizonyos témákról, és arról, hogy hogyan lehet átadni üzeneteket, de ennek hatására a koncentráció automatikusan csökken" - jelentette ki a 61 éves Matthäus.

A korábbi kiváló futballista szerint a Spanyolország elleni, vasárnap sorra kerülő mérkőzésre fel kell javulnia a német válogatottnak, amelynek szerinte "kompaktan és önbizalommal telve" kell pályára lépnie.

"Csapatként kell játszanunk, a teljesítményünk határán, de mindenekelőtt ki kell használni a lehetőségeinket" - vélekedett Matthäus.

A Costa Rica elleni 7-0-s sikerrel rajtoló spanyolok és az immár a versenyben maradásért küzdő németek egymás elleni meccse mellett az E csoport másik vasárnapi találkozóján Japán csap össze Costa Ricával.