Társoldalunk:

Őrjöngenek a ghánaiak Ronaldo műesése miatt

2022.11.24. 21:08

Otto Addo, a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya élesen kritizálta a bírókat a Portugáliától elszenvedett 3-2-es vereség után a katari világbajnokságon.

Az európaiak első gólja előtt Cristiano Ronaldót buktatták a büntetőterületen belül - a sértett pedig értékesítette a 11-est -, de Addo másként látta az esetet.
Nem értem, miért ítéltek büntetőt, Mohammed Salisu először a labdát érte el. A videobírók valószínűleg elaludtak. Őrület, hogy vissza se nézték a történteket. Hibás döntés volt, ajándék a portugáloknak" - mérgelődött a szakvezető, hozzátéve, a meccs után beszélni akart a játékvezetővel, de közölték vele, hogy az amerikai Ismail Elfath egy megbeszélésre ment. 

Cristiano Ronaldo harcolt ki tizenegyest Ghána ellen a második félidőbenForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Fareed Kotb

Portugál kollégája, Fernando Santos diplomatikusan csak annyit mondott, hogy ha nem történt volna szabálytalanság, akkor a videobíró közbelépett volna. "Nem így történt, úgyhogy gondolom, nem volt mit ellenőrizni" - jelentette ki.

Az ötszörös aranylabdás Ronaldo az ötödik vb-jén is eredményes volt, amivel egyedüli csúcstartóvá lépett elő a férfiaknál.
Nagyon büszke vagyok erre a rekordra. Csodálatos pillanat volt, ráadásul nyertünk is" - közölte a 37 éves csatár, aki a Manchester Uniteddel történt szerződésbontásról csak annyit mondott: "Ezen a héten lezártunk egy fejezetet, a többi nem érdekes."

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán