Lionel Messi miatt tömegverekedés tört ki a szurkolók között a foci-vb-n

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, argentína - szaud arábia, Lusail Stadium, 2022. 11. 22., mérkőzés, VB
LUSAIL CITY, QATAR - NOVEMBER 22: Argentina fans show their support prior to the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Argentina and Saudi Arabia at Lusail Stadium on November 22, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az egyaránt győzelem nélkül kezdő argentin és mexikói válogatott szurkolói között már három nappal az egymás elleni meccs előtt óriási a feszültség.
Vágólapra másolva!

A Mexikó-Argentína meccs döntő lesz mindkét csapat számára, hiszen a dél-amerikaiak egy vereséggel szinte bizonyosan elbúcsúznának már a csoportkörben, míg az elmúlt hét világbajnokságon egyaránt nyolcaddöntőig jutó mexikóiaknak szintén nem a saját kezében lenne a sorsuk argentin siker esetén.

A torna helyszínén már három nappal a szombat esti meccs előtt érződött az idegesség, legalábbis a szurkolók között, ugyanis egy, a közösségi oldalakon keringő videó szerint a két tábor összeverekedett.

A mexikóiak Lionel Messit szidalmazták, amit nehezen viseltek az argentin drukkerek, és kitört a verekedés Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Clive Brunskill

Az egész jelentsort a mexikóiak indították el, akik elsősorban Lionel Messire mondtak sértő dolgokat. Az argentinok ezzel ugyan először próbáltak nem törődni, a provokáció miatt azonban többen dührohamot kaptak – ekkor kezdődött el egymás sorozatos megütése és rugdosása.

Bár hivatalos jelentés nincs, az bizonyos, hogy több ember is megsérült a verekedésben.

A Loszaíli Nemzeti Stadionba 80 ezer nézőt várnak a szervezők a magyar idő szerint szombaton 20 órakor kezdődő találkozóra.

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!