Társoldalunk:

Lionel Messi miatt tömegverekedés tört ki a szurkolók között a foci-vb-n

2022.11.24. 10:07

Az egyaránt győzelem nélkül kezdő argentin és mexikói válogatott szurkolói között már három nappal az egymás elleni meccs előtt óriási a feszültség.

A Mexikó-Argentína meccs döntő lesz mindkét csapat számára, hiszen a dél-amerikaiak egy vereséggel szinte bizonyosan elbúcsúznának már a csoportkörben, míg az elmúlt hét világbajnokságon egyaránt nyolcaddöntőig jutó mexikóiaknak szintén nem a saját kezében lenne a sorsuk argentin siker esetén.

A torna helyszínén már három nappal a szombat esti meccs előtt érződött az idegesség, legalábbis a szurkolók között, ugyanis egy, a közösségi oldalakon keringő videó szerint a két tábor összeverekedett. 

A mexikóiak Lionel Messit szidalmazták, amit nehezen viseltek az argentin drukkerek, és kitört a verekedésForrás: Getty Images/2022 Getty Images/Clive Brunskill

Az egész jelentsort a mexikóiak indították el, akik elsősorban Lionel Messire mondtak sértő dolgokat. Az argentinok ezzel ugyan először próbáltak nem törődni, a provokáció miatt azonban többen dührohamot kaptak – ekkor kezdődött el egymás sorozatos megütése és rugdosása.Bár hivatalos jelentés nincs, az bizonyos, hogy több ember is megsérült a verekedésben.

A Loszaíli Nemzeti Stadionba 80 ezer nézőt várnak a szervezők a magyar idő szerint szombaton 20 órakor kezdődő találkozóra.

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!