Szánalmas angol bohóckodás: méregdrága órájára rejtette a szivárványos színeket a sztárfocista - fotó

fbl Horizontal
England's forward #09 Harry Kane applauds supporters after the Qatar 2022 World Cup Group B football match between England and Iran at the Khalifa International Stadium in Doha on November 21, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Harry Kane az Irán elleni csoportmeccsen nem merte felvenni a szivárványos karszalagot, helyette méregdrága karórájával szimbolizálta az LMBTQ-csoportot támogató szivárványszíneket.
Vágólapra másolva!

Már a katari világbajnokság kezdete előtt botrányt okoztak az angolok; a FIFA tiltása ellenére ragaszkodtak ahhoz, hogy a csapatkapitány, Harry Kane szivárványos karszalagot viseljen az első mérkőzésen.

A Tottenham csatára végül hagyományos karszalagot hordott az Irán ellen 6-2-re megnyert találkozón,

ám később lebukott, ugyanis a méregdrága (mintegy 250 millió forint értékű) karórájára rejtette az LMBTQ-csoportot támogató szivárványszíneket.

A FIFA ugyan megtiltotta a szivárványos karszalag viselését, de arra nem adtak ki utasítást, mi legyen a többi kiegészítővel. A németek sem merték felvenni ezt a karszalagot a japánok elleni meccsen, ők a cipőjükre rejtették a szivárványos színeket.

A B csoportban szereplő Anglia pénteken az Egyesült Államok ellen folytatja szereplését a foci-vb-n.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Anglia 3 2 0 1 9-2 7 7
GY
D
GY
2.
USA 3 1 0 2 2-1 1 5
D
D
GY
3.
Irán 3 1 2 0 4-7 -3 3
V
GY
V
4.
Wales 3 0 2 1 1-6 -5 1
D
V
V

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó-vb-oldalán!