Megműtötték a francia válogatott megsérült sztárfocistáját

fbl TOPSHOTS Horizontal
France's defender #21 Lucas Hernandez reacts after he sustained an injury during the Qatar 2022 World Cup Group D football match between France and Australia at the Al-Janoub Stadium in Al-Wakrah, south of Doha on November 22, 2022. (Photo by Chandan KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Megoperálták Lucas Hernandezt, a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott védőjét, aki csapata katari nyitómérkőzésén szenvedett térdszalagszakadást.
Vágólapra másolva!

A Bayern München 26 éves balhátvédjének mindössze 13 percig tartott a vb, miután kedden, a franciák Ausztrália elleni mérkőzésének az elején elszakadt az elülső keresztszalagja.

Klubja tájékoztatása szerint a világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes védőt csütörtökön Innsbruckban már meg is műtötték, és rehabilitációját Münchenben végzi majd.

A Bayern azt nem közölte, mikorra várható Hernandez visszatérése, ám

vélhetőleg a 2022/23-as szezonban már nem léphet pályára.

Lucas Hernándeznek 13 percig tartott a világbajnokság Forrás: AFP/Chandan Khanna

– kommentálta Hernandez kiesését Didier Deschamps francia szövetségi kapitány.

A francia csapat címvédését alaposan megnehezítik a sérülések. Az már a vb előtt eldőlt, hogy Paul Pogbára, N'Golo Kantéra és Presnel Kimpembére sem számíthat a kapitány. Múlt héten, már közvetlen a vb-felkészülési időszakban Christopher Nkunkut veszítette el az együttes, közvetlenül a keddi első meccs előtt pedig az aranylabdás Karim Benzemát, míg a 4-1-re megnyert ausztrálok elleni mérkőzésen Hernandezt.

A francia válogatott a csoportkör folytatásában szombaton Dániával, szerdán pedig Tunéziával találkozik.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!