Kieshetnek Messiék, továbbjuthat a világbajnok

2022.11.26. 07:53

Két sztárcsapat, az egyaránt a végső győzelemre is esélyesnek tartott címvédő Franciaország, valamint a Lionel Messivel felálló Argentína is pályára lép a katari labdarúgó-világbajnokság hetedik játéknapján. Az előjelek azonban merőben eltérőek: míg Mbappéék már tovább is juthatnak, addig Messiék egy újabb vereséggel biztos, hogy már a csoportkör végén búcsúznak.

A C csoportban az első fordulóban a torna eddigi legnagyobb meglepetését okozó Szaúd-Arábia az első fordulóban csalódást keltő játékkal Mexikó ellen döntetlent elérő Lengyelországgal találkoznak. A szaúdiak egy újabb bravúros győzelemmel már továbbjutást ünnepelhetnek, ami az 1994-es torna után hatodik vb-részvételük során másodszor sikerülhet nekik. A lengyelek továbbra is csak Robert Lewandowskiban és az ő góljaiban bízhatnak, persze nem ártana, ha kapna némi segítséget a csapattársaktól.

A csoport másik mérkőzésén magyar idő szerint este 8-tól egy igazi latin-amerikai rangadó keretében lép páyára Mexikó és Argentína. Ha délután a szaúdiak nyernek, akkor mindkét csapat számára óriási lesz a tét: ebben az esetben ugyanis Mexikó a szinte biztos továbbjutásért, míg Argentína az életben maradásért fog küzdeni. Az argentinok eddig csupán két vébén, 1958-ban és 2002-ben ragadtak bent a csoportban. A vb-trófeáért Katarba érkező Messi (és persze minden argentin) nyilván szeretné elkerülni ezt a szégyent.

A D csoport első mérkőzésén Tunézia és Ausztrália lép pályára, és próbálja feledtetni előbbi a dánok elleni rémes 0-0-t, utóbbi pedig a franciák elleni sima 4-1-es vereséget. Az ausztrálok egy újabb vereséggel biztosan kiesnek, ha a franciák nyernek a dánok ellen.

Késő délután európai rangadón lép pályára a világbajnoki címvédő francia csapat: Mbappéék a selejtezők során remeklő (10 meccsen 9 győzelmet elérő) dánokkal meccselnek. Az első fordulóban az ausztrálok ellen gálázó Giroud-éknak jó lesz vigyázniuk, mert a Nemzetek Ligájában oda-vissza kikaptak a masszív dán csapattól. A franciák egy újabb győzelemmel biztosan továbbjutnak.

A hetedik nap programja (magyar idő szerint):
11 óra: Tunézia-Ausztrália
14 óra: Lengyelország - Szaúd-Arábia
17 óra: Franciaország-Dánia
20 óra: Argentína-Mexikó

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!