Társoldalunk:

Zico és Ronaldinho nyomdokaiba lépett a világbajnokságon a brazilok sztárja

2022.11.25. 10:56

Nem mindennapi sztárok közé emelkedett a brazilok csatára, Richarlison, aki a labdarúgás legnagyobb eseményén lőtt csodagólt.

Richarlison a szerbek ellen lőtt fantasztikus gólt, ezzel a nagy brazil elődök nyomdokaiba lépett, hiszen olyan klasszisok lőttek emlékezetes gólokat, mint Ronaldinho vagy Zico, ezek közül mutatunk párat.

Zico gólja 1982-ből:

Ronaldinho a kint álló David Seament lepte meg egy szabadrúgással 2002-ben:

"A szabadrúgás olyan helyzet volt, amelyre Cafú korábban már felhívta a figyelmemet. Azt mondta, hogy az angolok kapusa rendre kimozdul az ötösre ívelt labdákra, így hát nem volt nehéz dolgom a végrehajtásnál: kapura küldtem a labdát és szerencsém volt Nem akartam beadni, és nem is csúszott le a lábamról." - mondta büszkén a meccs után Ronaldinho.

"Nehéz belenyugodni egy ilyen gólba, de ez a kapusok sorsa. A legfontosabb, hogy bocsánatot szeretnék kérni a szurkolóktól. Bocsánatot szeretnék kérni azoktól, akiket cserbenhagytam" - mondta utána az angolok kapusa.

David Seaman nem volt a helyzet magaslatánForrás: AFP/William West

Socrates gólja 1982-ből a Szovjetunio ellen:

Josimar 1986-os gólja Észak-Írország ellen:

 

 

Cikkünk megírásához az Arcanum Digitális Tudománytárát használtuk segítségül. November 25-én megnyílik az Arcanum adatbázisa, ami mellé rendkívüli kedvezmény is jár. A kedvezményes ár 10 000 Ft 10 hónapra.