Szánalmasan játszottak a térdelő angolok, Kataron röhögött a világ, Neymar bokája miatt retteg Brazília

2022.11.26. 08:38

Utolsó perces drámával indult a péntek a Wales-Irán találkozón, majd a házigazda egy történelmi gól ellenére simán kikapott Szenegáltól is. Az esti programban szenvedtek a sztárcsapatok: Hollandia és Anglia sem tudott nyerni, így egyikük továbbjutása sem vált biztossá. Visszapillantónkban a legérdekesebb anyagokat elevenítjük fel.

Gareth Bale-ék az Egyesült Államok elleni döntetlen után még gyengébb játékot produkáltak Irán ellen, akinek a nyomása egy brutális szabálytalanság miatt előbb emberelőnnyé alakult, majd a 98. és a 101. percben született gólokkal 2-0-s győzelem lett belőle.

Hennessey kapus kiállítása után Wales nem tudta megállítani IrántForrás: Getty Images/Clive Brunskill

A házigazda Katar Szenegál ellen próbált javítani a nyitómeccs botrányos játéka után, ami ugyan némileg sikerült, ám a 3-1-es vereség után így az első afrikai gólt megelőzően szerencsétlenkedő védőről készült a legtöbb mém.

Hollandiától hiába vártak könnyed győzelmet Ecuador ellen is, Louis van Gaal csapata végül az 1-1-es döntetlennek is örülhetett, a dél-amerikaiak pedig a győzelem elmulasztása mellett a gólkirályjelölt sérülése miatt is szomorkodhattak.

Enner Valencia sérülése miatt aggódhatnak az ecuadoriakForrás: AFP/Jewel Samad

A nap legnagyobb rangadójának ígérkezett Anglia és az Egyesült Államok találkozója, mégis alacsony színvonalú 0-0 lett belőle. Harry Kane-ék ráadásul folytatták a meccs előtt a térdeléses bohóckodásukat.

Ugyan Cristiano Ronaldo és Neymar sem lépett pályára pénteken, mégis mindketten a középpontba kerültek. A portugál klasszist megalázó ghánai csatár ugyanis reagált a tettére, míg a brazil sztár ijesztően mutató bokájának sérülése miatt eldőlt, hogy mennyi időre kell őt nélkülöznie a vb egyik legnagyobb esélyesének.

A meccsekről szóló podcasteket vissza tudja hallgatni ITT, ITT, ITT és ITT

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!