Marokkó bohócot csinált a borzasztó belgákból

2022.11.27. 16:02

Belgium meglepetésre viszonylag simán, 2-0-ra kikapott Marokkó csapatától, így Marokkó meg is előzte a csoportban a belgákat. 

Roberto Martinez három helyen is változtatott a belga csapaton, bekerült Meunier, Onana és Thorgan Hazard is, a Kanada elleni győzelem után sem volt tehát maradéktalanul elégedett a spanyol szakember. Marokkó kezdője ugyanaz volt, mint a Horvátország elleni 0-0 alkalmával.

Érdekes eseményekkel indult a meccs, ugyanis a himnusz után kapust cseréltek a marokkóiak, Bono helyett Munir került a kezdőbe, pedig a meccs előtt még a Sevilla kapusa sorakozott fel a többiekkel.
Már az 5. percben helyzetbe került a belga válogatott, Michy Batshuayi lépett ki, de a védők az utolsó pillanatban blokkolták a lövését.

A folytatásban De Bruyne lövését blokkolták a marokkóiak, majd beadásokkal próbálkoztak a belgák, de nagy veszély nem alakult ki.

A túloldalon több veszélyes kontrát is vezetett Marokkó, de a befejezések nem stimmeltek, vagy fölé céloztak vagy az utolsó passzokba csúszott hiba.

Az eső félidő legvégén a marokkóiak egy szabadrúgás után Courtois kapujába találtak, Zijes tekert a belga hálóba, de a visszajátszások után a mexikói játékvezető elvette a találatot, mert az egyik berobbanó marokkói lesről indult, és úgy ítélték meg, hogy zavarta a belga kapust.

Hiába került a belga kapuba a labdaForrás: Getty Images/2022 Marc Atkins/Marc Atkins

A második félidő elejé Zijes lövését védte Courtois, majd a túloldalon Hazard lövését ütötte ki Munir. A Real Madrid játékosa egy szép csel után lőtt kapura.

Az 57. percben Boufal szerezhetett volna gólt, de egy szép csel után a kapu mellé tekert a tizenhatoson belülről.

A második félidő közepén az Eden Hazard helyére csereként beállt Mertens lövését védte Munir, majd a 74. percben jöt a szenzáció, Mrokkó megszerezte a vezetést. Egy baloldali szabadrúgást Sabiri tekert kapura, egy (most nem lesről induló) támadó zavarta Courtois-t, aki így a labda mellé nyúlt a rövid oldalon, és nem tudott védeni.

Marokkói örömForrás: AFP/Fadel Senna

A hajrára beállt a sérülésből visszatérő Romelu Lukaku is, de helyzetbe se került az Internazionale támadója, ahogy a csapattársai sem. A túloldalon viszont volt még tartalék, Zijes passza után Abuklal lőtte fel a labdát a bal felsőbe, így Courtois-nak esélye sem volt.

Marokkó hatalmas meglepetésre 2-0-ra megnyerte a meccset és meg is előzte a tabellán Belgiumot, amely nagyon nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.