"Megb.sszuk a horvátokat" - egymást szidják a horvátok és a kanadaiak

2022.11.27. 08:39

Az előző tornán döntős Horvátország Kanadával csap össze vasárnap a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjában, amelynek első fordulója mindössze egy gólt hozott. Már a meccs előtt hatalmas a feszültség, ugyanis a kanadai szövetségi kapitány, John Herdman trágár beszólására durván reagáltak a horvát lapok.

"Azt mondtam nekik, hogy itt a helyük. Ide tartoznak. Meg azt, hogy megb.sszuk Horvátországot a következő meccsen. Ilyen egyszerű ez" – mondta Herdman, miután 1-0-ra kikapott Belgiumtól az F csoport első fordulójában.

Természetesen a horvátoknak nem tetszett a megnyilvánulás, még ha viccnek is szánta az edző. A horváto szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic sem hagyta szó nélkül az esetet.

"A horvát válogatott tiszteletet érdemel mindenkitől. 1998 óta két világbajnoki érmet nyertünk. Mi vagyunk a világbajnoki ezüstérmesek. Mindenkit tisztelünk, és elvárjuk, hogy az ellenfél csapatai is tiszteljenek minket. Ezek a szavak nem éppen a tisztelet jeleit mutatják."

Az egyik horvát lap, a 24Sata egyedi módon tette a címlapjára a kanadai kapitányt: a meztelen Herdmannak a száját és a nemi szervét egy juharlevél takarja. A szöveg pedig a következő:

"Szád van, de van-e vajon tököd is?"

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!