Megdöbbentő fordulatok és drámai hajrá az elképesztő hibákat hozó meccsen

2022.11.28. 16:06

A katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjában Dél-Korea 3-2-es vereséget szenvedett Ghánától.

A mérkőzés nagy részében védekezésre kényszerülő ghánaiak az első félidőben két kaput eltaláló lövésig jutottak, ám mindkettőből gól született. A 24. percben egy szabadrúgás utáni kavarodás után került a labda Mohammed Salisu elé, akinek nem okozott gondot a góllövés, majd tíz perccel később Jordan Ayew beadását fejelte Mohammed Kudus a hálóba.

Mohammed Salisu szerezte a találkozó első góljátForrás: Getty Images/2022 Getty Images/Alex Grimm

A második félidő elején mág az első játékrészben látottnál is jobban visszaálltak az afrikaiak, így pedig Cso Gue Szun két fejesével a 61. percben már egyenlő volt az állás. Azonban a ghánaiak a harmadik kaput eltaláló lövésükből is eredményesek voltak: Inaki Williams lőtt óriási luftot, ám épp ezzel zavarta meg a koreai védelmet, Kudus pedig az elé kerülő labdával a hálóba talált.

Cso Kue Szun három perc alatt szerzett két fejesgólt, de Ghána hamar visszavette a vezetéstForrás: Getty Images/2022 Getty Images/Alex Grimm

Az utolsó húsz percben Dél-Korea mindent megtett az egyenlítésért, többször is a tizenhatoson belül tudtak passzolgatni, de minden lövésük vagy célt tévesztett, vagy belelépett egy ghánai védő, olykor pedig Lawrence Ati-Zigi kapus volt a végállomás. A sorozatos roham és a rengeteg kapura lövés azonban nem járt sikerrel, miután a teljesen betömörülő afrikai védelmet egyszer sem tudta kijátszani az ázsiai csatársor.

Ghána így a Portugália elleni 3-2-es vereség után ezúttal ugyanennyire nyert, amivel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!