Újabb képek a belga-marokkói meccs után felgyújtott Brüsszelről, a bűnözők tombolásáról

2022.11.28. 08:03

A katari labdarúgó-világbajnokság nyolcadik játéknapján négy mérkőzést rendeztek. A németeket legyőző japán válogatott meglepetésre kikapott Costa Ricától, míg a titkos esélyesnek tartott belgák még nagyobbat buktak, ugyanis Marokkó simán legyőzte őket. A horvátok gyönyörű gólokkal ütötték ki a vb legszimpatikusabb csapatát, a spanyol-német csoportrangadó pedig a torna egyik legjobb mérkőzését hozta.

Az argentin válogatott szombaton Lionel Messi vezérletével megszerezte első győzelmét Mexikó ellen. A mérkőzés a mémkészítőket is alaposan megihlette, akik nem kímélték a mexikóiak rutinos kapusát, Guillermo Ochoát sem.

A belga válogatott látványos kudarca mellett sem ment el szó nélkül az internet népe, Kevin De Bruynét és társait is alaposan megalázták, vereségük után elképesztő mémek születtek.

Brüsszel városában botrányos események történtek a Belgium-Marokkó meccs alatt és után, tomboló bűnözők gyújtották fel a várost, és a rendőrökkel is brutálisan összecsaptak. A bevándorlók a belga vereséget és a marokkói győzelmet ünneplik így. 

Brutális tombolás Brüsszelben a Belgium-Marokkó meccs alattForrás: AFP/Nicolas Maeterlinck

A vasárnapi mérkőzések után készült podcastadásokat vissza tudja hallgatni ITT, ITT, ITT és ITT.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!