Hollandia gyenge játékkal is könnyedén verte a dicstelenül búcsúzó Katart

2022.11.29. 17:57

A labdarúgó-világbajnokság A csoportjának zárófordulójában a házigazda Katar 2-0-s vereséget szenvedett Hollandiától, az európai együttes így csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe.

A meccs a papírformának megfelelően hatalmas holland fölénnyel indult. Louis van Gaal szövetségi kapitány tanítványai az első negyedórában kapujukhoz szegezték a házigazdákat, gólt azonban nem tudtak szerezni, s az idő előrehaladtával mérsékelték a nyomást a katari kapun.

A hazaiak ezt követően bátrabbá váltak, és egy-két labdaszerzés után igyekeztek eljutni a holland kapuig, nagy helyzetet azonban nem tudtak kialakítani, a hollandok pedig a félidő közepén Cody Gakpo révén megszerezték a vezetést.

Gakpo gólt lőttForrás: AFP/Adrian Dennis

A szünetig a hollandok nem erőltették a támadásokat, Katar pedig mindent megtett, de képtelen volt veszélyt teremteni a rivális kapujánál.

A második félidő elején növelte előnyét a holland nemzeti együttes, mely a folytatásban takarékoskodott az energiáival, kevés helyzetet alakított ki, s csak egy kapufáig és egy meg nem adott gólig jutott. A katariak igyekeztek nagyobb hangsúlyt fektetni a támadásokra, de igazán komoly helyzetig nem jutottak, így pont nélkül búcsúztak a vb-től.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!