A csodagólja után kiütötte a gyenge walesieket az angol válogatott

2022.11.29. 21:55

A katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának zárófordulójában Wales 3-0-s vereséget szenvedett Angliától, ezzel búcsúzott a tornától, míg az angolok Szenegál ellen folytathatják a nyolcaddöntőben.

Noha a háromoroszlános gárda volt biztonságos helyzetben a továbbjutást illetően, mégis hatalmas mezőnyfölényben futballozott. A győzelmi kényszerben lévő walesi gárda szinte csak másodpercekre volt képes megtartani labdát, így el sem jutott a rivális kapujáig. A szünet előtt fokozódott az angol nyomás, de a négy éve elődöntős, tavaly Eb-döntős alakulat nem tudott vezetést szerezni.

Bellingham remekül játszottForrás: AFP/Ina Fassbender

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, csak idő kérdése volt az angol gól megszületése, amire alig öt perc kellett várni a folytatásban, ráadásul két perccel később Foden végleg eldöntötte a három pont és a továbbjutás sorsát. A hitehagyott walesi együttes a kiesésbe beletörődve futballozott a szigetországi rangadón, az angolok kedvükre dolgozták ki az újabb és újabb helyzeteket, melyek közül Rashford használt ki egyet. A kialakult háromgólos különbség még a walesi válogatottra nézve volt hízelgő.

B csoport, 3. (utolsó) forduló:
Wales-Anglia 0-3 (0-0)

al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 44 297 néző, v.: Slavko Vincic (szerb)
gólszerzők: Rashford (50., 68.), Foden (52.)
sárga lap: James (29.), Ramsey (61.)

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!