A csodagólja után kiütötte a gyenge walesieket az angol válogatott

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Wales-Anglia, B csoportkör, Ahmed bin Ali Stadion, 2022. 11. 29., Wales, Anglia
DOHA, QATAR - NOVEMBER 29: Marcus Rashford of England celebrates after scoring their team’s third goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between Wales and England at Ahmad Bin Ali Stadium on November 29, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának zárófordulójában Wales 3-0-s vereséget szenvedett Angliától, ezzel búcsúzott a tornától, míg az angolok Szenegál ellen folytathatják a nyolcaddöntőben.
Vágólapra másolva!

Noha a háromoroszlános gárda volt biztonságos helyzetben a továbbjutást illetően, mégis hatalmas mezőnyfölényben futballozott. A győzelmi kényszerben lévő walesi gárda szinte csak másodpercekre volt képes megtartani labdát, így el sem jutott a rivális kapujáig. A szünet előtt fokozódott az angol nyomás, de a négy éve elődöntős, tavaly Eb-döntős alakulat nem tudott vezetést szerezni.

Bellingham remekül játszott Forrás: AFP/Ina Fassbender

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, csak idő kérdése volt az angol gól megszületése, amire alig öt perc kellett várni a folytatásban,

ráadásul két perccel később Foden végleg eldöntötte a három pont és a továbbjutás sorsát.

A hitehagyott walesi együttes a kiesésbe beletörődve futballozott a szigetországi rangadón, az angolok kedvükre dolgozták ki az újabb és újabb helyzeteket, melyek közül Rashford használt ki egyet. A kialakult háromgólos különbség még a walesi válogatottra nézve volt hízelgő.

B csoport, 3. (utolsó) forduló:
Wales-Anglia 0-3 (0-0)

al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 44 297 néző, v.: Slavko Vincic (szerb)
gólszerzők: Rashford (50., 68.), Foden (52.)
sárga lap: James (29.), Ramsey (61.)

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!