Vita lezárva: kiderült, hozzáért-e Ronaldo a gól előtt a labdához

2022.11.29. 13:40

Miközben a portugál szövetség arra készül, hogy megdönthetetlen bizonyítékot tárjon a FIFA elé, miszerint Cristiano Ronaldo belefejelt a labdába Bruno Fernandes beadását követően, az Adidas, a vb-labdák gyártója is reagált a történtekre.

A hétfő esti Portugália-Uruguay meccsen Bruno Fernandes beadása után tett egy fejelő mozdulatot Cristiano Ronaldo a labda felé, de a lasíítások alapján nem ért bele a labdába, így a gólt korábbi manchesteri csapattársa neve mellé írták.

Ronaldo úgy ünnepelt, mintha beleért volna a labdába, és még a lefúfás után is a fejét mutogatta, hogy a labda bizony súrolta a haját. A portugál állítólag még kedvenc újságírójának, Piers Morgannek is írt egy üzenetet, miszerint beleért a labdába.

Cristiano Ronaldo gólöröme a fantomgólját követőenForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Salih Zeki Fazlioglu

Délelőtt több olyan hír is megjelent, hogy a portugál szövetség hivatalosan is kérvényezni fogja, hogy Ronaldo neve mellé kerüljön a találat, mert bizonyítékokkal rendelkezik ennek alátámasztására - kérdés, mekkora presszió érkezett a játékostól, és vajon mit szólnak a társak, hogy valakinek ennyire nem mindegy, ki szerezte csapaton belül a győzelemhez és a továbbjutáshoz olyannyira fontos találatot.

Mindenesetre bekapcsolódott a vitába az Adidas is, ugyanis az ő labdájukkal fociznak Katarban. A sportszergyártó szerint egyértelmű, hogy Ronaldo nem ért bele a labdába, ugyanis az 500 Hz-es IMU-szenzor és a labdába épített chipnek köszönhető technológia ezt ki tudná mutatni, de az sem mutatott ki ilyesmit. 

Ezzel talán a vitának vége, vagy az is lehet, hogy nem elég érzékeny a szenzor, hogy a hajszálak érintését is ki tudja mutatni.