Ellenfele vigasztalta a zokogó iráni játékost

2022.11.30. 14:18

Az amerikai védő, Antonee Robinson vigasztalta ellenfelét, az iráni Ramin Rezaeiant, miután utóbbi csapata kiesett a katari labdarúgó-világbajnokságról. Könnyen lehet, hogy a játékost hazájában börtönbe zárják, amiért az angolok elleni meccs előtt az iráni rezsim elleni tiltakozásaként nem énekelte a himnuszt. 

Egyes hírek szerint az iráni játékosokat figyelmeztette hazájuk vezetése, hogy otthon maradt családtagjaikat börtönbe zárják vagy megkínozzák, ha még egyszer nyilvánosan tiltakoznak az iráni hatalom ellen. 

Az amerikai Antonee Robinson együttérzőn vigasztalja sporttársát, az iráni Ramin RezaeiantForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mohammed Dabbous

A válogatott tagjai komolyan vették mindezt, és az angolok elleni meccsük után a Wales és az Egyesült Államok elleni mérkőzés előtt is látványosan énekelték az iráni himnuszt. 

Ramin Rezaeiant az egyik iráni stábtag vigasztaljaForrás: AFP/Fadel Senna

Az iráni játékos, Ramin Rezaeian viszont nem tudta visszatartani könnyeit, az USA elleni feszült találkozó után többen, köztük ellenfele, az amerikai Antonee Robinson is vigasztalni próbálta a sportolót, akinek a kiesés után vissza kell térnie hazájába úgy, hogy nem tudja, mi vár rá otthon.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!